DIIV «Oshin» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bruklinas kvarteta DIIV (izrunā kā «Dive» - tas arī grupas pirmais nosaukums) debijas ieraksts «Oshin» nav nekāds šedevrs, taču tas nemanot šovasar kļuvis par vienu no maniem iecienītākajiem automašīnā klausāmajiem albumiem - tas ir neuzbāzīgs, viengabalains, savdabīgi hipnotisks un vienlaikus melodisks.

DIIV «Oshin»

(Captured Tracks)

8/12

Aizsācies kā grupas «Beach Fossils» koncertģitārista Zaharija Koula Smita (Zachary Cole Smith) soloprojekts, «DIIV» 2011.gadā izveidojās kā pilnvērtīgs roka ansamblis. Nosaukums aizgūts no Sietlas grandžgrupas «Nirvana» dziesmas «Dive», arī vizuāli DIIV puiši (īpaši pats Zaharijs) izskatās kā izkāpuši no 1989.gada grandža ēras, kad modē bija gari mati, gari vilnas džemperi, kedas un keponi.

Muzikāli gan no agresīvajām Kobeina ģitārām un sirsnīgajiem Deiva Grola bungu brekiem šeit nav ne vēsts. «DIIV» izklausās tā, it kā «The Cure» un «Joy Division» mūziķi būtu mēnesi dzīvojuši kādā pludmales namiņā, smēķējuši zāli un bezmērķīgi džemojuši.

DIIV «Oshin»
DIIV «Oshin» Foto: Publicitātes foto

No «The Cure» aizgūtas ģitāru partijas, no «Joy Division» - bass, tas viss iesēdināts dziļā reverbā un pārliets ar atmosfērisku šūgeiza un krautroka mērci.

Brīnišķīgs, vasarīgs ieraksts, kas visticamāk jau pēc pāris mēnešiem aizmirsīsies.

Līdzīgi mākslinieki: «Best Coast», «The Drums» un «Real Estate».

Izdošanas datums - 26.06.2012.


Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu