Tortoise «Beacons Of Ancestorship»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Katru jaunu Čikāgas postroka pionieru «Tortoise» plati gaidu ar lielu nepacietību, lai kādā klusākā brīdī vienkārši nosēstos mūzikas atskaņotāja priekšā un izbaudītu, izgaršotu katru tā skaņas niansi.

Tortoise "Beacons Of Ancestorship"

(Thrill Jockey)

11/12

Jaunais pieredzējušo "Tortoise" vīru (Dan Bitney, Doug McCombs, Jeff Parker, John Herndon un John McEntire) ieraksts "Beacons Of Ancestorship" ir jau sestais grupas diskogrāfijā. Tas seko 2004. gadā izdotajam studijas albumam. Paralēli, protams, katrs no "Tortoise" mūziķiem laiku veltījis arī dažādiem blakusprojektiem, starp kuriem jāmin Exploding Star Orchestra, Bumps, Fflashlights un Powerhouse Sound.

Tortoise "Beacons Of Ancestorship"
Tortoise "Beacons Of Ancestorship" Foto: Publicitātes foto

"Beacons Of Ancestorship" neliek vilties, tas ir klasisks "Tortoise" ar elegantu reveransu "TNT" plates (spageti vesterns "The Fall of Seven Diamonds Plus One"), "Standards" plates ("High Class Slim Came Floatin" In") un absolūti ģeniālās "Millions Now Living Will Never Die" plates virzienā ("de Chelly").

Kā kādā intervija jaunā albuma tapšanu komentē ģitārists (arī bass) Džefs Pārkers (Jeff Parker), sākotnēji jaunās muzikālās idejas īsti nav līmējušās kopā, tikai pēc vairākiem mēģinājumiem sāka izkristalizēties vēlamais skanējums. Šo piecu gadu laikā katram dalībniekam ir bijušas jaunas muzikālas aizraušanās, piemēram, Džons Makeintairs (John McEntire) esot pamatīgi iedziļinājies progresīvā roka vēsturē u.tml. Šādas pirmās progroka ietekmes jūtamas jau ievadošajā astoņu minūšu garajā "High Class Slim Came Floatin’ In", kas iedalāms trīs dažādos muzikālos motīvos.

Tortoise
Tortoise Foto: Publicitātes foto

Sekojošais "Prepare Your Coffin" (skat. video) jau ir tradicionālāks "Tortoise", kurā izmantoti dažādi sintezatori (albumā izmantoti šādi taustiņi - Moog Voyager, Micro Korg, Korg MS-20, Oxford OSCar, Elka Synthex un ARP 2600), klasiska Pārkera ģitāra un monotoni pulsējošs bass 1960. gadu popmūzikas tradīcijās. "Northern Something" savukārt ieved klausītāju savdabīgā indiāņu cilšu mūzikas pasaulē, arī "Gigantes" piemīt šis tas no "world music" estētikas, proti havajiešu lap steel ģitāras klātbūtne (ko līdzīgu atceros no "Dead Can Dance" ierakstiem).

Pankroka cienīgs ir plates sestais skaņdarbs "Yinxianghechengqi", kura kopējā skaņa miksa procesā sagriezta līdz maksimumam, radot pamatīgu "distortion" efektu. Sekojošais džeziskais "The Fall Of Seven Diamonds Plus One" (skat. audio) nāk kā atvieglojums, kurā īpaši skaistu tēmu iespēlējis jau minētais Džefs Pārkers (šeit, starp citu, viens no Pārkera soloalbumiem).

Seko "Standarts" platei raksturīgais "Minors" ar elegantu "distortion" ģitāras tēmu un elektroniskais hiphopa hibrīds "Monument Six One Thousand". Albumu noslēdz vēl divi brīnišķīgi skaņdarbi - "de Chelly" un "Charteroak Foundation".

"Tortoise" zina, ko dara. Viens no gada ierakstiem!

Izdošanas datums - 23.06.2009.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu