The Darkness «Hot Cakes» (24)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai arī šā vakara galvenais notikums Mežaparkā ir Monstru Mātes - dziedātājas Lēdijas Gāgas (Lady Gaga) koncerts, dažus teikumus tomēr pelnījuši arī popdīvas koncerta iesildītāji «The Darkness». Turklāt ekscentriskie britu glemrokeri pirms nedēļas laiduši klajā jaunu studijas albumu «Hot Cakes».

(precizēts)

The Darkness «Hot Cakes»

(Canary Dwarf)

7/12

Iespējams daudzi gados jaunāki Gāgas fani nemaz neatceras 2003.gadu, kad uz tā laika stilīgo rokeru «The Strokes» un «The White Stripes» fona no nekurienes topos ar lielisko un humora pilno debijas plati «Permission To Land» ielauzās jauna hārdroka grupa «The Darkness». Jau albuma trešais singls «I Believe In A Sing Called Love» ar savu bezbēdīgo, glemroka parodijas estētiku iekaroja klausītāju sirdis. Rezultātā albums visā pasaulē tika pārdots 3.5 miljonos kopiju un padarīja Safolkas četrotni - brāļus Denu un Džastinu Hokinsus, Edu Greiemu (Ed Graham) un Frenkiju Puleinu (Frankie Poullain) stāvus bagātu.

Diemžēl straujie panākumi stipri sagrozīja puišiem galvu un sekoja vismaz trīs gadu neprātīga uzdzīve, kas kulminēja ar komerciāli neveiksmīgo otro studijas plati «One Way Ticket to Hell...And Back».

«Panākumi bija būtiskāki, nekā pati mūzika,» tagad atzīst dziedātājs Džastins Hokinss (Justin Hawkins), kurš tolaik pirms katra koncerta bija sagatavojis trīs dažādi nosauktus «kokaīna celiņus» - PSL (Pre-show line (pirms koncerta)), MSL (Mid-show) un ASL (After).

Tad tajā pašā 2006.gadā kolorītais Hokinss, kas uz skatuves pazīstams ar interesantiem apspīlētiem tērpiem, apmetņiem un spēcīgo falseta balsi, pameta «The Darkness» un, iestājoties rehabilitācijas klīnikā, atzina, ka kopumā jau iztērējis 150 000 sterliņu mārciņu kokaīna iegādei.

Jo tālāk, jo trakāk. 2007. gadā viņš cīnījās par iespēju pārstāvēt Lielbritāniju «Eirovīzijas» dziesmu konkursā, bet neguva skatītāju simpātijas. Savu muzikālo karjeru Džastins turpināja ar diviem jauniem projektiem - «British Whale» un «Hot Leg», kas īpašus panākumus neguva.

Foto: Publicitātes foto

Kopš 2006.gada, arī pārējie grupas dalībnieki katrs pievērsās saviem soloprojektiem. Džastina brālis Dens un bundzinieks Ed Greiems izveidoja grupu «The Stone Gods», taču 2010.gada decembrī šie projekti tika iesaldēti, tādējādi sākot baumas par iespējamo «The Darkness» apvienošanos. Oficiāla apvienošanās ziņa sekoja 2011.gadā.

«Mēs esam brāļi, ne tikai garīgā ziņā, bet arī ģenētiski.

Visu šo laiku tikāmies dzimšanas dienās, svētkos un lēnā garā salabām,»

stāsta Džastins.

Rezultātā Dena mājas studijā tapis jauns albums, ko producējis Niks Brains (Nick Brine) un brāļi Hokinsi, kurā iekļautas arī dažas vēl pirms desmit gadiem spēlētas muzikālas idejas. Žanriski viss pa vecam - tradicionāls hārdroks ar vieglu Fredija Merkūrija piesitienu.
Dziesmas atkal turas kopā un ir sajūta, ka grupa ir atguvusi pārliecību par saviem spēkiem. Vienīgais dīvainais «izlēciens» ir grupas «Radiohead» klasiskā 1995.gada skaņdarba «Street Spirit (Fade Out)» kaverversija. Vai tas ir joks vai mēģinājums piedot platei dziļumu, man tā arī nepalika skaidrs...

Vispār zvaigznes ir nostājušās grupai labvēlīgi. Šogad Amerikas Futbola līgas (NFL) finālspēlē - «Super Bowl» Hokinss miljonu auditorijas priekšā ar grupas dziesmu reklamēja jauno «Samsung» telefonu (skat. video), tādējādi atgādinot par savu eksistenci.

Arī iespēja uzstāties pirms Gāgas tūkstošu auditorijas priekšā katru otro vakaru, ir neticama veiksme tādai grupai, kuru tā pa īstam neviens īsti nopietni neuztver.

«The Darkness» ballīte turpinās, kaut visi mūziķi kļuvuši vecāki un prātīgāki. Šogad savā koncertu raiderī grupa vairs neprasa katrā aizskatuves telpā pa viskija kastei, bet katram mūziķim pa avokado.

Lai veselīgs rokenrols arī šovakar Mežaparkā!

«The Darkness» uz skatuves šovakar kāps plkst.19:15 un spēlēs dziesmas no visiem trīs izdotajiem albumiem.

Izdošanas datums: 15.08.2012.

Komentāri (24)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu