«Bloc Party» stāsts turpinās (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Britu rokgrupa «Bloc Party» kopš 2005. gada spilgtās debijas «Silent Alarm» atradās brīvajā kritienā, kas šķietami nesa pretī bezdibenim. Sagrupējušies, sakoncentrējušies puiši tomēr šogad atgriežas pie klausītājiem ar pavisam jaunu attieksmi, jaunu albumu un jaunām cerībām.

Bloc Party «Four»

(Wichita)

8/12

Atgādināšu īso vēsturi. Tātad, visu Apvienotās Karalistes kritiķu mīlēti, «Bloc Party» 2005. gadā izdeva vienu no minētā gada spilgtākajiem ģitārmūzikas albumiem. Pēc diviem gadiem seko gana kvalitatīvs otrais studijas ieraksts «A Weekend in the City», taču tad notiek lūzums un muzikāls apjukums. Grupa ar līderi Keli Okereki (Kele Okereke) sāk vairāk sliekties elektroniskās mūzikas virzienā, 2008.gadā tiek izdots mazliet samocīts ģitārmūzikas un elektronisko bītu hibrīds «Intimacy» un gadu vēlāk grupa pārtrauc savu darbību. Šo pauzi izmantoja visi grupas mūziķi - Okereke 2010.gadā izdeva tikpat elektronisku soloalbumu «The Boxer», savukārt citi mūziķi pievērsās dažādiem blakus projektiem (piemēram, ģitārists Rasels Lisaks pievienojās grupai «Ash»).

Ar jauno, pēc skaita ceturto plati «Four»,

grupa atgriezusies pie savām ģitārroka saknēm.

Jaunajā ierakstā grupas cienītāji atkal var saklausīt pirmo divu albumu muzikālo rokrakstu, kas 2012.gadā papildināts ar netipiski smagiem ģitāras rifiem «Queens of The Stone Age» vai pat «Muse» garā. Iespējams par šādām smagām dekorācijām atbildīgs producents Alekss Ņūports - iepriekš strādājis ar «Death Cab For Cutie» un «The Mars Volta».

Bloc Party «Four»
Bloc Party «Four» Foto: Publicitātes foto

Viens no niknākajiem skaņdarbiem ir «Kettling», kura pamatā smags ģitāras rifs teju «Rage Against The Machine» labākajās tradīcijās. Arī «Coliseum», lai arī iesākas ar vieglu akustisku blūzroka rifu, eksplodē niknā hārdrokā.

Blakus atsevišķiem skaļiem izlēcieniem, platē atrodamas arī vairākas «melnā Moriseja» - Okerekes liriskās atkāpes. Viena no tādām - «Real Talk», kurā smeldzīgā falsetā, dzidru ģitāras arpedžiju pavadībā Okereke dzied par to, ka «viņa prāts ir atvērts un viņa ķermenis pieder tev.» Tomēr, manuprāt, albuma veiksmīgākais skaņdarbs ir radiodraudzīgas un līdzi dungojamais «V.A.L.I.S.».

«Show show show show me,
You got to show me the way!»

Nedēļu pirms albuma izdošanas, grupa savā mājas lapā jauno albumu visiem interesentiem jau ļāvusi arī noklausīties (skat. soundclud saiti).

Kopumā var just, ka grupa atkal sāk justies kā vienots radošs organisms. Tiesa, līdz pirmo divu albumu jaudai grupai nav izdevies aizsniegties, taču izskatās, ka «Bloc Party» stāstā gaidāms interesants turpinājums.

Izdošanas datums - 21.08.2012.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu