Ebony Bones! "Bone of My Bones" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Vienu no spilgtākajiem koncertiem "Positivus" festivālā sniedza kolorītā britu dāma Ebonija Tomase jeb "Ebony Bones!".

Ebony Bones! "Bone of My Bones" (Sunday Best) 7/12

Salacgrīvas koncerts, kurā kopā ar Eboniju uz skatuves darbojās vairāki pavadošie mūziķi, izcēlās ar nerimstošu enerģiju, nemainīgi kustīgu deju bītu, krāsainiem tērpiem un skatuvisku pārliecību. Izrādās, šī pārliecība tik jaunai popmūzikas zvaigznei kā Ebonijai nākusi mantojumā no viņas agrīnās aktrises karjeras, proti, viņa filmējusies vairākās britu seriāla "Family Affairs" sezonās un pat nopelnījusi vairākas "The British Soap Awards" nominācijas, to skaitā seksīgākās aktrises titulu.

Ebony Bones "Bone of My Bones"
Ebony Bones "Bone of My Bones" Foto: Publicitātes foto

Savu pirmo singlu "We Know All About U" Ebonija laiž klajā 2007. gadā, iedvesmu smeļoties no Džordža Orvela antiutopiskajiem darbiem, vēlāk aktīvi publicē savus garadarbus sociālajā vietnē "myspace", piedalās arī nozīmīgajā "South by Southwest" konferencē, kurā gūst zināmu ievērību (arī producenta Timbalanda uzslavas) un visādi citādi sevi piesaka mūzikas pasaulē.

function orbRadio(songid){var playerWin = window.open(''http://www.orb.lv/player2/?cat=user&subcat=79652&subcat2=931956&songid=''+songid+'''',''player_new'',''width=950,height=650,left=0,top=0,scrollbars=yes,resizable=yes'');playerWin.focus();}Ebony Bones - Guess We''ll Always Have Ny

Muzikāli Ebonijas fanka, panka un hiphopa skaņu mikss rada asociācijas ar laikabiedru Santigold un M.I.A. daiļradi, savukārt pati starp savām muzikālajām ietekmēm viņa min 1980. gadu zvaigzni Greisu Džounsu (Grace Jones), britu pankmūzikas meitenes The Slits, Bjorku u.c. māksliniekus, kas, viņasprāt, mūzikā ienesuši jaunas krāsas.

Klausoties debijas ierakstu, diemžēl jāsecina, ka Ebony Bones! pieder pie to mākslinieku kategorijas, kuri "dzīvajā izklausās daudz labāk nekā ierakstā", proti, ierakstā mēs nevaram baudīt Ebonijas tērpus, deju soļus u.tml. Šis 11 dziesmu ieraksts diemžēl nepiedāvā nevienu spilgtu singlu, tas drīzāk uzlūkojams kā eksperiments no kura kļūdām Ebonija varētu mācīties nākotnē.

Jāpiebilst, ka plates nosaukumam "Bone of My Bones" ir bibliska nozīme, proti, tas ir citāts no Vecās Derības: "... kauls no mana kaula un miesa no manas miesas!" (Gen.2.)

Manuprāt, labākā dziesma platē ir albumam netipiskā (ļoti "santigoldiskā") "Guess We''ll Always Have NY" (skat. audio).

Izdošanas datums - 13.07.2009.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu