VV Brown "Travelling Like the Light" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Katru gadu kāds no BBC jauno talantu saraksta (šogad - Sound Of 2009 Top 10) izsētajiem māksliniekiem tomēr nespēj iekarot klausītāju sirdis un maciņus.

VV Brown "Travelling Like the Light" (Island Records) 7/12

Vai kāds atceras 2004.gada iespējamās nākotnes zvaigznes un Gemma Fox, 2005. gada The Dead 60s, 2006.gada Marcos Hernandez vai Kubb, 2007. gada Sadie Ama vai pagājušā gada Joe Lean and the Jing Jang Jong? Neviens no šiem potenciālajiem atklājumiem tā īsti nespēja pilnībā atklāties.

VV Brown "Travelling Like the Light"
VV Brown "Travelling Like the Light" Foto: Publicitātes foto

No šā gada saraksta, visticamāk, jau 2010. gadā būsim aizmirsuši par Vanesu Braunu jeb VV Brown (izsēta kā septītā). Dena Brauna (Dan Black) izredzes arī niecīgas... 25 gadus vecā londoniete, kas jau laidusi klajā arī pilno studijas albumu, nav spējusi atstāt iespaidu nedz uz mūzikas kritiķiem, nedz klausītājiem (tikai 30. vieta Apvienotās Karalistes albumu topā).

Iemesli šādai blāvai debijai tālu nav jāmeklē - pirmkārt, muzikālā niša, kurā cenšas iekļūt Brauna, pateicoties Eimijas Vainhausas retro popa renesansei, ir diezgan pilna (piemēram, "Noisettes" vai Gabriella Cilmi), otrkārt, Braunas arsenālā diemžēl nav neviena potenciāla supersingla (līdzīgi kā "Little Boots"), diemžēl šur tur izskanējušais "Shark In The Water" nav gana spēcīgs. Arī pirmais singls "Crying Blood" (skat. video) diemžēl pārklājas ar daudz veiksmīgāko Alešas Diksones (Alesha Dixon) "The Boy Does Nothing" un to neglābj pat simpātiski "outkāstīgais" retro kičs. Līdzīgi bēdīgs stāsts arī par otro singlu "Leave!" - neviena no minētajām dziesmām nespēja ielauzties Tp20.

Varbūt Braunas lielākais muzikālais trumpis vēl rūpīgi glabājas azotē, novēlu, lai tā būtu, taču pagaidām esošajā albumā iekļautās dziesmas diez vai ko spēs mainīt ...

Izdošanas datums - 13.07.2009.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu