Dogs Die In Hot Cars "Please Describe Yourself" (4)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu mūzika šogad piedzīvo gluži vai neticamu izcilu debijas albumu birumu, šķiet nu-metal, garage mokošie gadi būs beidzot aizslaucīti pagātnē, vesela virkne jaunu grupu ir atdzīvinājušas 80. gadu sākuma new nave, pospunk estētiku – Franz Ferdinand, The Futureheads un šā apskata varoņi Dogs Die In Hot Cars.

Dogs Die In Hot Cars "Please Describe Yourself" (V2) 11/12

Neskatoties uz grupas ķibelēm - nesen auto negadījumā cietis ģitārists, savukārt solistam uz skatuves sanāca „īsais”, Dogs Die In Hot Cars ierakstu izdevniecības „V2” paspārnē bombardē klausītājus ar jauniem singliem. “I Love You ''Cause I Have To” – aktuālais singls ar izteiksmīgu britu ska bītu, vien ir ko vērts.

Ja būtu jāraksturo grupas skanējums, tad atliek iedomāties XTC (solists Craig MacIntosh izklausās gluši kā XTC Andy Partridge), 70. gadu beigu Talking Heads, Joe Jackson un Dexy’s Midnight Runners, kuras dalībnieks Clive Langer ir arī plates producents. Paši puiši atzīst, ka nemaz nav dzirdējuši tādus Dexy’s Midnight Runners, par savām ietekmēm uzskatot Deividu Boviju un Filipu Glāsu…izklausās neticami.

Inteliģents indie roks, kurā netrūkst asprātīgu tekstu par Holivudas skaistulēm un Pola Ņūmena acīm. Interesanti, ka arī Dogs Die In Hot Cars nāk no Skotijas, Glāzgovas (Franz Ferdinand mājvietas). Noteikti viens no gada labākajiem debijas ierakstiem.

Izdošanas datums: 12.07.2004.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu