Jessie Ware «Devotion» (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz ar jaunām vēsmām britu elektroniskajā un R&B mūzikā arvien biežāk industrija uz āru «izspļauj» kādu jaunu mūzikas zvaigznīti. Uz dabstepa viļņa par 2012.gada spīdekli popmūzikā kļuvusi Cooly G, savukārt futūristisks R&B ir bijis kā tramplīns 21 gadu vecajai Dilailai (Delilah) un Džesijai Veirai (Jessie Ware). Tieši Džesijas debijas albums «Devotion» šonedēļ spējis sasniegt UKTop40 5.pozīciju.

Jessie Ware «Devotion»

(PMR Records)

8/12

26 gadus vecā ebreju izcelsmes dziedātāja no Dienvidlondonas (viņas vectēvs emigrēja no Krievijas) pirmo profesionālo ievērību guva kā dažādu elektroniskās mūzikas ierakstu studijas balss (projektiem SBTRKT, Sampha), līdz pirms pāris gadiem nolēma pati startēt kā solomāksliniece.

Mācījusies vienā privātskolā ar Florensi Velšu (Florence Welch), Džeku Penjati (Jack Peñate) un grupas «The Maccabees» dalībnieku Feliksu Vaitu (Felix White). Vēlāk sekojusi tēva pēdās un pievērsusies žurnālistikai (izdevumā «Jewish Chronicle»), taču, rakstot fīčerus par citiem mūziķiem, drīz vien atskārta, ka arī pati vēlas izmēģināt spēkus popmūzikā.

Šāda iespēja viņai radās, kad viņas senais skolas draugs, jau zināmu popularitāti guvušais Džeks Penjate, uzaicināja viņu iedziedāt fona balsi kādā BBC ierakstu sesijā. Vēlāk abi kopā jau devās koncerttūrēs, un drīz Džesija tika iepazīstināta ar britu mūziķi Āronu Džeromu (Aaron Jerome), kas plašāk pazīstams kā projekta SBTRKT autors (šovasar redzēts arī «Positivus» festivālā). Tieši ar SBTRKT tapa pirmā Džesijas studijas dziesma «Nervous».

Jessie Ware «Devotion»
Jessie Ware «Devotion» Foto: Publicitātes foto

Pamazām Džesija sāka virzīties pati uz savu mērķi - kļūt par popzvaigzni. Intervijās Džesija apgalvo, ka nevēlas lēkāt un diet kā daža laba popdīva, bet saglabāt savu stāju. «Es vēlētos būt popzvaigzne ar savu personisko telpu - kā Šadē Adu (Sade Adu) vai Enija Lenoksa (Annie Lennox),» atzīst jaunā dziedātāja. Tieši ar Šadē mūzikas presē bieži tiek salīdzināta gan Veiras liegā soulmūzika, gan pašas Veiras personība.

Jaunajā albumā saplūst vairāki mūsdienu mūzikas elementi -

kaut kas no postdabstepa, soula, elektronikas un futūristiska R&B.

Platē ir vairāki spēcīgi singli, kas iznes šo ierakstu («Wildest Moments», «Night Light», «Sweet Talk» un «110%»), diemžēl pārējās kompozīcijas, īpaši neizteiksmīgais titulskaņdarbs, ir, manuprāt, mazliet nenogatavināti.

Viens no albuma producentiem ir Deivs Okumu (Dave Okumu), kas pazīstams kā «Mercury» balvai nominētās elektro grupas «The Invisible» līderis, pirkstu divām no skaistākajām plates dziesmām «Sweet Talk» un «110%» pielicis arī garāžmūzikas producents Julio Bashmore un producenti Slime un Kid Harpoon.

Albuma popmuzikālā virsotne visticamāk ir dziesma «Wildest Moments» (skat. video), kas plaši izmantota arī Londonas Olimpiādes videomateriālos. Dziesmas pamatā episks bungu ritms Ališas Kīzas garā, klavieru stakato un jaudīgs stadionu piedziedājums par divu cilvēku attiecību potenciālu.

«Baby in our wildest moments. We could be the greatest, we could be the greatest,» skandē Džesija, piebilstot: «We could be the worst of all.»

Gaumīga popmūzika!

Izdošanas datums - 20.08.2012.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu