Cat Power «Sun» (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai ierakstītu jaunu «Cat Power» studijas albumu, 40 gadus vecā Šarlīne jeb Šena Maršala (Chan Marshall) bijusi spiesta aizņemties naudu no sava pensiju fonda un lūgt palīdzīgu roku vairākiem mūziķiem, to skaitā franču elektroniķu dueta «Cassius» dalībniekam Philippe Zdar, kas bez atlīdzības samiksējis jaunās dziesmas.

Cat Power «Sun»

(Matador)

9/12

Vispār Šena, kas mūzikā darbojas jau 20 gadus, ir sarežģīts cilvēks. Viņa principā atteikusies no producentu pakalpojumiem, uzskatot, ka «producēšana ir kaut kas līdzīgs deguna korekcijas operācijai», un arī jauno plati «Sun» producējusi pati. Tas gan nav bijis viegli.

Darbs ar jauno oriģinālmūziku (pēdējos gados viņa izdevusi arī divus kaverversiju albumus) sācies jau pēc 2006. gada soulmūzikas ietekmētās plates «The Greatest». Diemžēl

tajā laikā Šenai sākas nopietnas alkohola problēmas, viņa atceļ turneju

(tas ir pamatīgs trieciens arī finansiāli), ārstējas un rezultātā komponē sērīgas, lēnas akustiskas balādes, kuras vēlāk pati «izmet miskastē».

Seko astoņu mēnešu pauze - Šena vispār nepieskaras ģitārai un klavierēm, līdz sāk eksperimentēt ar sintezatoru. Top spocīgas elektroniskas kompozīcijas, ar kurām māksliniece no aranžijas aspekta īsti netiek galā. Tiek pieaicināti viņas pavadošā sastāva mūziķi «Dirty Delta Blues band», taču arī šis solis, Šenas prāt, ir neveiksmīgs. No «Dirty Delta Blues band» sesijām izmantota tikai viena dziesma - albuma pirmais singls «Ruin» (skat. audio).

Cat Power «Sun»
Cat Power «Sun» Foto: Publicitātes foto

Maršala pārceļas uz Maiami («South Beach» studiju), kur sāk visu no jauna. Izdzirdējusi pa radio kādu no hiphopa grupas «Beastie Boys» jaunajām dziesmām, viņa uzmeklēja cilvēku, kas atbildīgs par dzirdētās dziesmas miksu. Tas izrādījās jau minētais Philippe Zdar. Tā kā Šena nevarēja neko samaksāt, Zdars savā Parīzes studijā samiksēja jauno muzikālo materiālu pilnīgi bez maksas.

Pirmajā nedēļā «Cat Power» (nosaukums radies no kompānijas «Caterpillar Inc.» uzraksta uz cepures «Cat Diesel Power») jaunais albums ASV pārdots 23 000 eksemplāru un ierindojās augstajā 10.vietā.

Cerams, šis albums Šenai palīdzēs izrāpties no finanšu un emocionālās (šogad viņa izšķīrusies ar savu draugu - Holivudas aktieri Giovanni Ribisi) krīzes. Lai arī tapis ilgi, «Sun» ir brīnišķīgs indie, folka un elektroniskās mūzikas paraugs, kurā kūsā īsta sirds.

Vienā dziesmā dzirdama arī Igija Popa balss.

Labākās dziesmas: «Cherokee», «Ruin» un «Real Life».

Izdošanas datums - 29.08.2012.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu