Ariel Pink's Haunted Graffiti «Mature Themes» (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Iepriekš atvainojos par bezsakarīgo virsrakstu, veļas pulverim «Ariel», protams, nav nekāda saistība ar Ārielu Markusu Rozenbergu (Ariel Marcus Rosenberg) - apvienības «Ariel Pink's Haunted Graffiti» līderi. Tomēr Āriela savādnieka reputācijai šī baltā pulverīša piesaukšana nekādu skādi nenodara.

(precizēts)

Ariel Pink's Haunted Graffiti «Mature Themes»

(4AD)

10/12

Mūsdienās nav daudz mūziķu, kuru daiļradi varētu raksturot kā ģeniālu. Noteikti daudziem šis rozā matu ērkuļa īpašnieks, frīfolka pagrīdes produkts, gleznotājs, ebrejs un ekscentriķis labākajā gadījumā varētu krist uz nerviem, taču manā pēdējo pāris gadu mūzikas top3 sarakstā Āriels ir stabila vienība.

Jā, viņa agrīnie lo-fi ieraksti manām ausīm bija pārāk raupji, bet, kopš Āriels kļuva par leģendārās izdevniecības «4AD» mākslinieku un beidzot tika pie normāla albuma ieraksta budžeta, viss, kam viņš pieskaras, manuprāt, ir zelts.

Jaunākais «Ariel Pink's Haunted Graffiti» albums seko 2010.gada izrāviena platei «Before Today» un muzikāli, kā uzskata pats Āriels, ir tāds ieraksts, kādu viņš vēlējies ierakstīt «Before Today» vietā. Dažādu apstākļu dēļ tas nav izdevies. Tādēļ jaunais ieraksts hronoloģiski drīzāk izklausās kā «Before Today» priekšvēstnesis. Tas pats abstraktais pops, taču ar lielāku akcentu uz 1960.gadu psihedēlisko folku un pat soulu (to apliecina Donnie & Joe Emerson «Baby» kaverversija, ko iedziedājis dīdžejs DJ Dâm-Funk).

Atgādināšu, ka «Before Today» kļuva par vienu no mūzikas kritiķu augstāk novērtētajiem 2010.gada albumiem. Dziesma «Round and Round» pat kļuva par portāla «Pitchfork» gada dziesmu. Vēlāk skaistu kaverversiju tai nofilmēja kādas skolas bērnu koris (skat. video).

PS22 koris izpilda "Round and round"

Jauno albumu producējis pats misters kontrolfrīks (viņš pats sevi šādi raksturo) Āriels, pieaicinot palīgos bijušo grupas dalībnieku Cole M.G.N., kas saprogrammējis pāris bungu ritmus.

Mature Themes
Mature Themes Foto: Publicitātes foto

Kā ierasts, Āriels strādā ar analogo tehniku un visu mūziku ieraksta uz lentēm.

Atsevišķi viegli murgaini skaņdarbi («Early Birds of Babylon» vai blūzīgais «Schnitzel Boogie») mijas ar izcili melodiskiem, perfekti nopulētiem kristāliem, no kuriem par gada skaistāko dziesmu jau tagad vēlos kronēt albuma tituldziesmu «Mature Themes».

Rekomendēju!

Izdošanas datums - 20.08.2012.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu