The Vaccines «The Vaccines Come of Age» (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Lai pilnībā izskaustu vējbakas, jānodrošina otra vakcīnas deva,» vēsta kāds medicīnas žurnāla virsraksts. Viena deva imunitāti nenodrošina, tādēļ nepieciešama otra. Arī britu grupa «The Vaccines» pirms gada mūsu muzikālo apziņu vakcinēja ar lielisku debijas plati «What Did You Expect From The Vaccines?», šonedēļ pienācis laiks otrajai devai.

The Vaccines «The Vaccines Come of Age»

(Columbia)

7/12

Daļu no grupas jaunajām dziesmām jau šovasar varējām baudīt Salacgrīvā, «Positivus» festivālā. Arī intervijā ar grupas bundzinieku Pītu Robertsonu noskaidrojām, ka puiši vairs nevēlas sevi dēvēt par indie, bet gan par rokgrupu.

Jaunā albuma skanējums «ir smagāks, vairāk balstīts uz ģitāras rifiem», intervijā pirms uzstāšanās Salacgrīvā komentēja Robertsons. Tas tiešām ir roķīgāks un skanējuma ziņā sausāks. Grupa ir atteikusies no pirmajam albumam raksturīgajiem ģitāru dīlejiem, siltā, viegli planējošā skanējuma un devusies agrīno «The Strokes» un «Arctic Monkeys» virzienā.

Arī vizuāli četrotne ir pamainījusi savu skatuves tēlu - solists Džastins Jangs (Justin Young) nēsā pancīgu vestīti, ataudzējis garus matus, arī pārējie iestīvējušies «Ramones» raksturīgos apspīlētos džinsos un nolēmuši tagad visai pasaulei demonstrēt savu roķīgumu.

Nenoticēju! Manuprāt, grupai, īpaši jau pašam Džastinam, nepiestāv šāds džimmorisonīgs tēls.

Diemžēl arī dziesmas šoreiz nav tik spēcīgas. Prātā paliekošs varbūt ir vienīgi aktuālais singls «Teenage Icon» (skat. video), ko dzīvajā varējām baudīt arī «Positivus». Daudz citātu. «No Hope» ir pieklājīgs ievadgabals postpanka tradīcijās, «I Always Knew» - melodisks folka maršs, «All in Vain» varētu būt kāds neizdots bītla Džordža Harisona skaņdarbs, «Ghost Town» - tumšs rokenrols («The Specials» bija savulaik noskaņas ziņā līdzīga dziesma). «Aftershave Ocean» ir kaut kas no agrīnā «Blur», «Weirdo» vispār īsti neturas kopā, bet noslēdzošais «Lonely World» - lirisks indie šlāgeris.

"The Vaccines Come of Age"
"The Vaccines Come of Age" Foto: Publicitātes foto

«The Vaccines Come Of Age» demonstrē šķietami nobriedušāku ansambli, bet līdz galam šādām tikai viena gada laikā notikušām pārmaiņām īsti neticas.

Būs vien jāgaida trešā vakcīnas deva, lai nodrošinātos par 100%.

Izdošanas datums - 03.09.2012.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu