Be Your Own Pet "Be Your Own Pet" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ja jums tīk skaļas pankroka meitenes un esat vīlies Yeah Yeah Yeahs jaunajā platē, tad meklējiet Nešvilas jaunāko atklājumu Be Your Own Pet.

Be Your Own Pet "Be Your Own Pet" (XL) 8/12

Katrai grupai jābūt kādai "rozīnītei", lai tā varētu atšķirties no visa pārējā mūzikas biznesa piedāvājuma klāsta. Be Your Own Pet gadījumā tā ir blondā soliste Džemina Pērla Eibega (Jemina Pearl Abegg, dz. 1987. gadā), kas ir pazīstamā roka fotogrāfa Džimija Eibega (Jimmy Abegg) meita.

Be Your Own Pet izveidojās 2002. gadā Nešvilā, pilsētā, kur pankroks nav gluži tas dominējošais virziens. Četri vēl studējoši jaunieši pamanījušies jau parakstīt līgumu ar britu izdevniecību "XL recordings", atzīmējušies Glastonberijas un SXSW festivālos un martā izdevuši debijas plati Apvienotajā Karalistē. Amerikas relīze gaidāma vasarā.

Pirmo reizi saskāros ar Be Your Own Pet, kad izdzirdēju lielisku grupas "Queen" dziesmas "Bicycle Race" jaunklātu versiju, kas atrodama grupas veltījuma platē "Killer Queen: A Tribute to Queen". Pirmās asociācijas radās ar Ņujorkas trio Yeah Yeah Yeahs un ekstravaganto Karenu O priekšgalā, vietām Eibegas balsī ieskanas arī kaut kas no Gvenas Stefani "No Doubt" daiļrades posma, vietām ansamblis pat savērpj tādus rifu, motīvu un ritmu tīklus, ka prātā nāk God Is My Co Pilot psihedēlija.

Be Your Own Pet nav pankroks klasiskā izpratnē, arī paši mākslinieki apgalvo, ka nespēlē pankroku, jo viņu mūzika neko pēc būtības nemaina. Drīzāk grupas muzicēšanas stilu varētu raksturot kā pankroka un garage sakausējumu.

Testam iesaku nikno pusotru minūti garo "Bunk Trunk Skunk":

I''m an independent motherfucker And I''m here to take your money I''m wicked, rad, and I''m here To steal away your virginity

Izdošanas datums 27.03.2006.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu