Wild Beasts "Two Dancers"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Kendalas pilsētiņas artpopa kolektīvs "Wild Beasts" jau pēc gada laiž klajā nākamo studijas plati "Two Dancers".

Wild Beasts "Two Dancers"

(Domino)

10/12

Pagājušā gada debijas albuma Wild Beasts apskatā jau jūsmoju par grupas savdabīgo skanējumu, uzsverot abu līderu - basģitārista Toma Fleminga (Tom Fleming) un īpaši vokālista/ģitārista Heidena Torpa (Hayden Thorpe) vokālu saspēli. Proti, dziesmu pantu daļas šur tur bija iedziedājis Flemings, savukārt piedziedājumus ar savu kolorīto falsetu izdekorējis Torps. Mūzikas presē Torpa nedaudz spalgo falsetu bieži salīdzina ar savulaik 1980.gados populārās skotu grupas The Associates solista Bilija Makenzija (Billy Mackenzie 1957 – 1997) balsi.

Pagājis tikai gads, un puiši klausītājiem piedāvā jau pavisam jaunu albumu "Two Dancers". Tā vietā, lai stiprinātu savus panākumus ar diviem vai trīs "The Devil''s Crayon" (lielisks skaņdarbs no debijas albuma) raudzes singliem, Wild Beasts devušies vēl dziļākos ūdeņos. Vairākas reizes noklausoties jauno plati, pat pirmais oficiālais grupas singls "Hooting & Howling" (skat. video) nelikās viegli uztverams un tā īsti nešķita atbilstošs vispārpieņemtajām singla prasībām. Arī visas pārējās dziesmas albumā ir pietiekami eksperimentālas un ar lipīgiem meldiņiem neizceļas. Flemings atzīst, ka arī pašiem raksturot jaunā albuma skanējumu nav bijis viegli, visprecīzākais apzīmējums - "erotic downbeat music".

Wild Beasts "Two Dancers"
Wild Beasts "Two Dancers" Foto: Publicitātes foto

Puišiem acīmredzot ir sava vīzija, sava stratēģija, kas, kā šobrīd liecina mūzikas kritiķu sajūsmas saucieni, ilgtermiņā attaisnosies. Albums ar katru jaunu klausīšanās reizi ievelk dziļāk savos tīklos, gribot negribot radot patīkamas asociācijas ar 1980. gadu Roxy Music, vietām pat ar gaisīgajiem Cocteau Twins un savdabīgajiem Simple Minds ("Sons & Fascination" daiļrades posmu).

Ievadošais "The Fun Powder Plot" ir īpaši skaists (skat. audio)!

Izdošanas datums - 03.08.2009.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu