Embrace «Out Of Nothing» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirms kādiem septiņiem gadiem, kad «Embrace» rotāja teju vai visus britu mūzikas žurnālus, puišiem bija daudz ambīciju – viņi sevi dēvēja par labāko grupu kopš «The Stone Roses», uzsverot, ka «Oasis» un «The Verve» nav spējuši radīt nevienu tik labu dziesmu kā «All You Good Good People».

Embrace «Out Of Nothing»

(Independiente)

3/12

Šogad zēnu bravūra ir nedaudz noplakusi, diemžēl to pašu jāsaka arī par grupas kreativitāti... nu jau kārtējā vilšanās.

Pagājuši jau trīs gadi kopš «Embrace» pēdējā veikuma, kurš jau sen apaudzis ar putekļiem; katrā ziņā, manuprāt, kopš satriecošā, kaut ne izcilā debijas ieraksta «Good Will Out» grupas daiļrade ir slīdējusi tikai lejup. Arī šī epohālā simfonisko balāžu izlase ir stipri vien samocīta. Protams, platē ir atrodamas vairākas skaistas vietas, kaut vai Nīla Janga (Neil Young) cienīga mutes harmonika skaņdarbā «Wish 'Em All Away», kā arī daudzu citu dziesmu sākumu akordi vai tēmas, kuras diemžēl puiši nemākulīgi attīsta līdz neizprotamam patosam un smeldzei.

Platē, ko producējis Youth, ir atrodama arī viena grupas «Coldplay» līdera Krisa Mārtina kompozīcija «Gravity», kuru viņš piedāvājis solistam Denijam Maknamaram kā vecam draugam. «Embrace» esot ilgi šaubījušies, vai iekļaut «Coldplay» dziesmu savā «ģeniālajā» platē. Domāju, ka pozitīvais lēmums ir paglābis grupu no pilnīgas izgāšanās, jo, manuprāt, «Gravity» ir vienīgais kaut cik vērā ņemamais skaņdarbs. Kā otrs, ko varētu izcelt, ir plates ievadskaņdarbs «Ashes», kurš sākas gluži vai kā «The Cranberries» debijas ieraksta centrālais hits «Dreams». Diemžēl ... vilšanās.

Izdošanas datums 13.09.2004.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu