Jolie Holland "Springtime Can Kill You"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kanādas, Vankūveras dziesminiece Džolija Holanda (Jolie Holland) lieliski apvieno savā mūzikā blūzu, kantri un džezu.

Jolie Holland "Springtime Can Kill You" (Anti) 8/12

Lieku reizi atgādināšu, ka Džolija Holanda ir viena no pazīstamās kantri grupas The Be Good Tanyas dalībniecēm, kas 2003. gadā pavisam nejauši ierakstīja vienu no tā gada labākajiem albumiem , kas atšķirībā no autentiskā un spurainā mājas demo diemžēl izklausījās pārlieku pareizs.

Zināmā mērā tas jāattiecina arī uz šo pavasara albumu "Springtime Can Kill You", kaut, protams, nevar jau prasīt no mākslinieces, lai viņa apzināti ieslēgtos savā mājas studijā un apzināti radītu "netīru" ierakstu...

Tādēļ šis 12 dziesmu cikls noteikti ir viens no skaistākajiem šā pavasara darbiem, turklāt skats uz šo "dabas atmošanās" gadalaiku ir diezgan pasīvs. Proti, plates nosaukums - "Pavasaris var tevi nonāvēt", šķiet, apdzied cilvēku emocionālo atmošanos un došanos jaunās mīlas dēkās, kas pēc kāda laika var novest līdz jauniem un sāpīgiem sirdsēstiem: "Look what you’ve done to me," Holanda pārmet kādam iedomātam mīlas objektam ievadošajā skaņdarbā "Crush In The Ghetto".

Atkārtošos, minēdams, ka Holandas balss varētu būt džeza dīvas Bilijas Holidejas un alternatīvā kantri dziesminieces Čenas Maršalas ("Cat Power") sakausējums. Muzikāli Holanda iecienījusi 3/4 ritmus, proti, vairāki skaņdarbi ieturēti savdabīgā folka valša ritmā. "You''re Not Satisfied" Holanda iedziedājusi kopā ar dziesminieku Deividu Dondero (David Dondero).

Līdzīgi izpildītāji: Cat Power, Hanne Hukkelberg, Toms Veitss.

Labākās dziesmas: "Springtime Can Kill You" un "Crush In The Ghetto".

Izdošanas datums 08.05.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu