L. Pierre "Touchpool" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja esat noguruši no apkārt skanošās vieglās fona mūzikas, ja jūs kaitina neskaitāmās "lounge" un "Buddha Bar" izlases, kuru uzdevums ir relaksēt un nomierināt, tad ierakstiet paši savu atslodzes mūziku.

Lucky Pierre "Touchpool" (Melodic) 11/12

Tieši tā pirms trijiem gadiem Aidans Mofats (Aidan Moffat) no skotu grupas Arab Strap arī izdarīja. Viņam tik ļoti riebās visas tās "lounge" izlases, turklāt naktīs viņu mocīja bezmiegs, ka viņš nolēma uztaisīt pats savu atslodzes albumu.

Izmantojot elektroniskās mūzikas priekšrocības, dažādus semplus (arī kādas operdziedātājas balsi), Aidans jeb, precīzāk, viņa jaunizceptais projekts Lucky Pierre radīja teju vai ģeniālu plati "Hypnogogia" (TVNET versijā par 2002. gada labākajiem ierakstiem šis albums iekļuva augstajā 12. vietā).

Šogad mākslinieks laidis klajā nu jau otro soloplati "Touchpool", kas atšķirībā no pirmā tvarta īpaši rakstīta kā viens vesels muzikālais materiāls. Blakus "Hypnogogia", kas tapis aiz gara laika piecu gadu garumā, jaunais materiāls ir koncentrētāks un pilnskanīgāks.

Platē dzirdami arī vairāki dzīvie instrumenti, ko Aidanam palīdzējuši iemūžināt kolēģi no Arab Strap - Malkolms Midltons (ģitāra, bass), Deivs Makgovans (pedal steel) un Alans Vailijs (trompete).

Skaņdarba "Velbon" nosaukums ir radies no dižā komponista Ludviga van Bēthovena un Braiena Īno (Brian Eno) iniciāļiem. Kā paskaidro pats autors, skaņdarbā izmantots Bēthovena mūzikas motīvs, kas rezultātā izklausās pēc Braiena Īno "ambient". Savukārt "Baby Breeze" vārds aizgūts no kādas 70. gadu pornofilmas aktrises vārda.

Kopumā lielisks un nesamākslots elektroniskās un dzīvās mūzikas ieraksts, kas, manuprāt, veiksmīgi "nomierina" ne tikai paša autora prātu un ļauj viņam ieslīgt patīkamā miegā, bet arī sekmīgi pastāv kā neatkarīgs muzikāls vēstījums.

Izdošanas datums 07.02.2005.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu