Electric Six "Senor Smoke" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu diskoroka klauni Electric Six šonedēļ izdevuši savu otro studijas albumu "Senor Smoke", tas nācis klajā zīmīgā datumā - 14. februārī, Valentīndienā. Šī izvēle ir simboliska, grupas solista segvārds ir Diks Valentains (Dick Valentine).

Electric Six "Senor Smoke" (Wea) 8/12

Lai novērtētu grupas jaunāko veikumu, ir jāveic šādas lietas - jānoskatās jaunākais videoklips (Diks Valentains tēlo no miroņiem augšāmcēlušos Frediju Merkūriju) dziesmai «Radio Ga Ga» ("Queen" kaverversija) un jāatskaņo vairākas reizes plate kādā no mājas ballītēm. Ja tas ir izdarīts - droši var izvērtēt Dika Valentaina humoru. Manuprāt, Electric Six, neskatoties uz to, ka pievērsušies politiskām tēmām, spējuši saglabāt to "vājprātīgo" attieksmi, kas bija jūtama grupas 2003. gada debijas ierakstā "Fire".

"Fire" tika savienoti grunge, disco, punk, new wave u.c. mūzikas stili. Katrā otrajā dziesmā vīri dziedāja par uguni, par iešanu "karā", t.i., uz deju zāli, īpaši izteiksmīgs bija viens no singliem "Gay Bar", kurā solists skandē "I''ve Got Something To Put In You/ At The Gay Bar". Atgādināšu, ka vienā no skaņdarbiem - "Danger, High Voltage" - piedalījies arī Jack White no The White Stripes.

Pēc vairākām klausīšanās reizēm skaidri iezīmējas plates spilgtākie hiti - pirmkārt jau mans favorīts "Devil Nights", kas pulsē panciskā disko ritmā, kā arī ieraksta pirmais skaņdarbs - politiskā satīra "Rock''n''Roll Evacuation", kurā Valentains asprātīgi atradis rīmi "Iraq" un "rock" (Mister President, make a little money sending people you don''t know to Iraq! Mister President I don''t like you!/You don''t know how to rock! ).

"Bite Me" ir viens no potenciālajiem grāvējiem, kas sākas ar klasisku roka bītu un akustisko ģitāru un eksplodē asprātīgā piedziedājumā "Are You Ready To Bite Me?". "Jimmy Carter" ir viena no retajām "dziļdomīgajām" muzikālajām atkāpēm, kur ar vārdu spēli tiek pavilkti uz zoba puiši no "Backstreet Boys".

Kopumā labs turpinājums "Fire", protams, radīt vēl vienu "Danger! High Voltage!" vai "Gay Bar" nav nemaz tik vienkārši.

Izdošanas datums 14.02.2005.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu