Julian Plenti «Julian Plenti is... Skyscraper»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grupas Interpol līderis Pols Benkss (Paul Banks) mūzikas izdevniecības «Matador Records» apgādā izdevis pirmo soloalbumu ar pseidonīmu Džulians Plenti (Julian Plenti).

Julian Plenti «Julian Plenti is... Skyscraper»

(Matador)

8/12

Mūziķis izmanto šo skatuves vārdu dažādiem individuāliem projektiem jau ilgāku laiku, tāpēc, lai gan albums ierakstīts nesen, dažas no tajā iekļautajām dziesmām sacerētas pat pirms desmit gadiem. Tapis arī pirmais albuma oficiālais video dziesmai «Games For Days» (skat. video), kuru režisējis Havjers Agilera (Javier Aguilera) un kurā redzama kanādiešu rokgrupas Metric valdzinošā soliste Emīlija Heinsa (Emily Haines).

Julian Plenti "Julian Plenti is... Skyscraper"
Julian Plenti "Julian Plenti is... Skyscraper" Foto: Publicitātes foto

Kopumā Benksa solo sānsolis, atšķirībā no Džuliana Kasablankasa, muzikāli ir tuvāks viņa pamatgrupas daiļradei. Albumā mēs būtībā dzirdam melodiskāku, liriskāku un vieglāku Interpol. Tiesa, vienlaikus daudzās dziesmās, pateicoties stīgu aranžijām, harmonijas ir diezgan tumšas.

Kā viesmūziķi platē piedalās vairāki Benksa draugi - apokaliptiskajā «Skyscraper» ģitāru iespēlējis Maiks Strouds (Mike Stroud) no Ņujorkas Ratatat, bungas spēlē grupas kolēģis Sems Fogarino (Sam Fogarino) u.c.

Albums tapis 2008.gadā Bruklinas studijā «Seaside Lounge» kopā ar bijušo «The Occasion» bundziniku un producentu Čarlzsu Bērstu (Charles Burst).

Kopumā labs (viduvēji labs) ieraksts un Interpol faniem nav īpaši liels pamats žēloties.

Izdošanas datums - 04.08.2009.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu