Tom Vek "We Have Sound"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

BBC speciālistu "jauno atklājumu" aptaujas devītais numurs - britu puisis Toms Veks ir klāt.

Tom Vek "We Have Sound"

(Tummy Touch)

9/12

Ja jūs netracina šķība balss, neritmiskas bungas un neprecīzs bass un ģitāra, laipni lūgti Toma Veka muzikālajā pasaulē!

Britu presē Toms tiek salīdzināts ar amerikāņu eksperimentālistu Beku (Beck), tiesa, Veks savā mūzikā neizmanto hiphopa elementus, drīzāk kaut ko no postpanka un garage. Īpaši, protams, jūtama Marka E. Smita ("The Fall") ietekme. Gribētu Veku salīdzināt ar Ņujorkas vienpersonisko projektu , kas arīdzan plaši izmanto bungmašīnas iespējas, taču dara to daudz tehniskāk.

Kur tad slēpjas Toma Veka šarms? Laikam jau viņa spēcīgajās melodijās, kas apvienotas ar raupju, bet gaumīgu aranžējumu. Īpaši lielisks ir viens no plates singliem "I Ain''t Saying My Goodbyes", kas sākas ar čarkstošu ģitāras rifu kā no kādas vecas Džo Džeksona plates un pāraug ritmiskā hitā ar "The Bravery" raksturīgu piedziedājumu. "If You Want" savukārt ir gluži kā no kādas 80. gadu "B" kategorijas spraiga sižeta filmas, ar primitīvu bungmašīnas bītu un īpaši neprecīzi iespēlētu basa un ģitāras motīvu.

Tom Vek "We Have Sound"
Tom Vek "We Have Sound" Foto: Publicitātes foto

Izdošanas datums 04.04.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu