Milosh «Meme» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2004. gada TVNET top 50 albumu listē Maika Miloša aka Milosh debijas plate ierindojās augstajā 21. vietā.

Milosh «Meme»

(Plug Research)

10/12

Šogad Milosh ar otro plati «Meme» noteikti pretendē vismaz uz vietu pirmajā divdesmitniekā, ja pat ne Top 10. Atgādināšu, ka mākslinieka debija klajā nāca 2004. gadā.

Kanādas, Toronto pilsētas viena cilvēka orķestris jeb, kā presē dēvē šādus radošos vientuļniekus, - laptopers Maiks Milošs jauno plati būvējis uz attiecību iziršanas bāzes. Proti, lielākā daļa plates skar Miloša sāpīgo šķiršanos no kādas mīļotas sievietes. Tēmu lokā - bezmiega naktis, bezjēdzīgi vienas nakts randiņi un tukšs sekss, vainas izjūta, bezmērķīga klejošana, romantiska atdzimšana jaunā kvalitātē u.tml. sajūtas, kas novērotas, kad piedzīvota sāpīga šķiršanās.

Albums tapis 12 mēnešos, un, šķiet, ka ieraksta procesā Milošs tomēr ir atradis sev jaunu mīlestību. Tas jūtams arī albuma pēdējos skaņdarbos, kuri ir jau optimistiskāki un pozitīvāki.

Milosh «Meme»
Milosh «Meme» Foto: Publicitātes foto

Albums iesākas ar to, ka viss ir beidzies, - «It's Over». Dziesmas vienīgā frāze: «It’s over. It’s over. It’s over again,» atkārtojas 5 minūšu garumā. Miloša brīnišķīgais balss tembrs organiski sadzīvo ar datapop raksturīgiem bītiņiem a la «The Postal Service», «Ms. John Soda» vai pat Radiohead «Kid A» perioda elektroniskajiem ierakstiem. Seko klavieru tēmas «Falling Away» un bezmiega ilustrācija - «Couldn't Sleep», kas no muzikālā viedokļa tuvinās «Boards Of Canada» un «Isan» teritoriālajiem ūdeņiem.

Lieki meklēt platē izteiktus radio hitus, tādu šeit nav - albums ir sajūtams, tverams kopumā, sākumā izbaudot Miloša liegās balss sērīgāks intonācijas, beidzot ar vairākiem instrumentāliem skaņu palagiem, kas vedina uz domām par diendusu šādas viegli pulsējošas mūzikas pavadībā.

Izdošanas datums 07.03.2006.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu