Tori Amos «The Beekeeper» (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«The Beekeeper» ir amerikāņu dziesminieces Torijas Eimosas (Tori Amos) devītais studijas ieraksts. Limitētā versija papildus diskam piedāvā arī DVD.

Tori Amos «The Beekeeper»

(Epic)

9/12

Kopš māksliniece ir pieslējusies jaunai mūzikas izdevniecībai «Epic», viņas mūzika ir kļuvusi gaišāka, optimistiskāka, saturiski intelektuālāka, pat politiskāka. Šajā jaunajā platē blakus savas iekšējās pasaules analīzei Eimosa pievēršas reliģiskai tematikai - nav brīnums, jo dziesminiece ir kāda Ziemeļkarolīnas metodistu mācītāja atvase.

«Ja es zināmā mērā neidentificētu sevi ar šīm dziesmām, tad es tās nespētu izpildīt,» skaidro Eimosa.

Tori Amos "The Beekeeper"
Tori Amos "The Beekeeper" Foto: Publicitātes foto

Arī alegorija ar dravnieci («The Beekeper») un biškopību nav nejauša - izlasot Saimona Bakstona darbu par bišu arhaisko nozīmi dabas līdzsvara uzturēšanā, par dažādiem seniem kultiem un rituāliem, kas saistīti ar dravniecību, Eimosa savā mūzikā mēģina risināt vīrieša un sievietes līdzvērtīgo un harmonizējošo lomu. Muzikāli par to liecina divi taustiņinstrumenti - klavieres (sievietes simbols) un ērģeles (vīrieša simbols), ko māksliniece izmanto jaunajā ierakstā.

«The Beekeeper» atrodamas 19 jaunas kompozīcijas, kas aranžētas līdzīgi mākslinieces iepriekšējam ierakstam «Scarlet’s Walk», proti, bass, bungas, taustiņi. Interesanti, ka Emosa gatavojas aprīlī sākt albuma koncertturneju, kurā dosies viena pati, bez pavadošā sastāva. Domāju, ka mums nebūs ilgi jāgaida arī uz jaunu mākslinieces soloalbumu, kurā viņa viena pati izpildīs mūziku pie klavierēm.

Kopumā labs ieraksts, kas, manuprāt, tomēr ir nedaudz par garu. Tajā atrodamas melodiskas balādes («Ribbons Undone» ir skaista šūpuļdziesma, kas veltīta Eimosas meitiņai), kā arī pietiekoši ritmiski un pilnskanīgi skaņdarbi - «Parasol», «General Joy» vai «Witness».

Izdošanas datums 21.02.2005.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu