Thievery Corporation «The Cosmic Game» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Atslodzes» mūzikas meistari «Thievery Corporation» laiž klajā nu jau ceturto studijas ierakstu «The Cosmic Game».

Thievery Corporation «The Cosmic Game»

(Esl) 8/12

Eriks Hiltons (Eric Hilton) un Robs Gaza (Rob Gaza) no Vašingtonas, ASV, pēc nosacīti neveiksmīgā iepriekšējā ieraksta «The Richest Man in Babylon» atgriežas viegli klausāmas elektroniskās mūzikas olimpā - tiesa, šoreiz duetam ir spēcīgi un slaveni palīgi. Viens no tiem - grupas Flaming Lips līderis Veins Koins ievada plati ar brīnišķīgu un lēnu triphopa un speisroka balādi «Marching the Hate Machines (Into the Sun)», radot burtiskas asociācijas ar franču kolēģiem Air. Plates skaistākā kompozīcija!

Turpinājumā klausītāju sagaida klasisks «Thievery Corporation» ieraksts ar «dub», «ragga» elementiem, ko deklamē Slīpijs Vonders (Sleepy Wonder). Interesants pavērsiens Indijas virzienā vairākās dziesmās dzirdams dziedātājas «Gunjan» izpildījumā.

Foto: Publicitātes foto

Pirmais singls «Revolution Solution», kas sākas ar orientālu indiešu tampuras un tablas tandēmu, pāraug viendabīgā bītā un populārās amerikāņu grupas Jane's Addiction solista Perija Farela dziedājumā. Dīvaina izvēle, manuprāt, platē atrodami daudz izteiksmīgāki pirmā singla varianti - minētais «Marching the Hate Machines (Into the Sun)» vai dinamiskais «Warning Shots».

Albumā iemaldījies arī bijušais ansambļa Talking Heads līderis Deivids Bērns («The Heart's a Lonely Hunter»), kas aicina «savā kosmosa kuģī». Kopumā kvalitatīvs žanra paraugs ar dažām muzikālām pērlēm un savdabīgu elitārisma piegaršu ... lielisks fons.

Izdošanas datums 22.02.2005.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu