Arctic Monkeys "Humbug"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šefīldas brašuļi "Arctic Monkeys" jaunajā albumā kļuvuši tumšāki un abstraktāki, par to atbildīgs gan plates producents Džošs Homme (Josh Homme), gan Niks Keivs, Toms Veitss un pat "Black Sabbath" (puišu jaunās ietekmes).

Arctic Monkeys "Humbug" (Domino) 8/12

Daudz šķēpu lauzts (arī šeit TVNET apskatos), daudz diskutēts par to, vai Arctic Monkeys tiešām ir tik ļoti laba grupa, kā to pēdējos gados mālē britu mūzikas prese. Protams, vairāk nekā skaidrs ir arī tas, ka nudien slikta tā arīdzan nav... tik daudz par labo un slikto mums apkārt...

Ar diviem pirmajiem dvīņu albumiem atklāja mūziķa padziļinātās zināšanas 1960.gadu Skota Volkera (Scott Walker) daiļradē un lieku reizi apliecināja viņa muzikālās ambīcijas.

Arctic Monkeys "Humbug"
Arctic Monkeys "Humbug" Foto: Publicitātes foto

Lai nezaudētu savas pozīcijas, tādai grupai kā Arctic Monkeys bija jāmainās, bija jāpiedāvā kas svaigs. Tas arī noticis. Protams, pēc sadarbības (otrajā albumā) ar "jaunā reiva" kustības skaņu meistaru Džeimsu Fordu (James Ford) no Simian Mobile Disco (atbildīgs arī par "Klaxons" plati) viens no iespējamajiem attīstības scenārijiem bija daudz elektroniskāks, dejiskāks jaunais skanējums. Tomēr tā vietā grupa izvēlējusies citu ceļu - puiši devušies uz Ameriku pie Queens of the Stone Age skaņas arhitekta Džoša Hommes, lai radītu daudz tumšāku, abstraktāku plati.

Visas desmit jaunā albuma dziesmas ir ieturētas vidējā tempā, tradicionālie ģitāru rifi ir lēnāki, smagāki un papildināti ar atmosfēriskiem, delay efektētiem fona akordiem, fona ērģelēm, 1960.gadu rokmūzikai raksturīgām perkusijām ("The Last Shadow Puppets" atskaņas). Arī saturiski dziesmu vārdi nav tik aprakstoši un stāstoši - vairāk abstrakti un pat "morisoniski" mistiski. Diemžēl lielākais dziesmu trūkums - neizteiksmīgās melodijas, kas izdziest no prāta arī pēc desmit noklausīšanās reizēm (šāda problēma pirmajiem albumiem nebija raksturīga).

Jaunais Kasabian man patika labāk...

Izdošanas datums - 25.08.2009.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu