The Rapture "Pieces Of The People We Love"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no 2006. gada vairāk gaidītākajiem ierakstiem - "Pieces Of The People We Love" ir klāt!

The Rapture "Pieces Of The People We Love"

(Umvd Labels)

9/12

Laiku pa laikam populārās mūzikas pasaulē ienāk tādi mākslinieki, kas maina tās virzienu, ievieš jaunas (nosacīti) tendences un uz kādu laiku nosaka toni, mūzikas klausītāju gaumi, mūzikas biznesmeņu nākotnes virzības tendences u.tml. Ja atskatāmies nesenā pagātnē - 90. gadu beigās tā dēvēto jaunā metāla (newmetal) vilni kā ar nazi pārgrieza uzlecošā garage renesanse ar The Strokes priekšgalā. Britu salās stagnējošo britpopu nomainīja postpanka atdzimšanas vilnis ar The Futureheads un Franz Ferdinand. Šādi un un līdzīgi procesi mūzikas pasaulē notiek nemitīgi ...

2003. gadā Ņujorkas kvartets The Rapture ar debijas plati iezīmēja jaunu lappusi mūsdienu rokmūzikā. Mūzikas kritiķi tam izdomājuši nosaukumu - diskopanks (disco punk) vai dance-punk.

Šāds jaunā viļņa disko arvien biežāk nonāk radio un televīziju rotācijās. Galvenais sauklis - "rokmūzika pie kuras var dejot". Spilgtākie pārstāvji: !!!, LCD Soundsystem, Test Icicles, VHS or Beta u.c.

Šķiet, šo The Rapture otro studijas "Pieces Of The People We Love" plati var dēvēt par pirmo lielo komerciālo žanra plati. Vadošais singls "Get Myself Into It" piedzīvo nebijušus panākumus daudzās komerciālās raidstacijās. Grupas dalībnieki šo dziesmu ir nosaukuši par svarīgāko dziesmu, kādu jebkad ir sarakstījuši. Nav brīnums, jo tieši šis skaņdarbs vienlaicīgi ir The Rapture mūzikas kvintesence un liels solis uz priekšu. Šeit ir gan neiztrūkstošais govju zvans (cowbell), gan solista Luka Dženera (Luke Jenner) "laidoniski" spalgais vokāls un pat saksofons. Visam apakšā, protams, dejisks bīts.

Grupas multiinstrumentālists Gabriels Andruzi (Gabriel Andruzzi) par jauno plati izsakās visai ambiciozi: "Man ir jāatzīst, ka esmu ļoti apmierināts ar jauno veikumu. Tas ir vienkārši fantastisks ieraksts... tas varētu kļūt pat par labāko gadsimta albumu. Ar to nejokojos, jo man nav humora izjūtas – paprasiet jebkuram!"

Uz papīra tā tiešām varētu šķist, jo albuma ierakstā piedalījušies tādi slaveni superproducenti kā Danger Mouse, kurš strādājis ar "Gorillaz", Jay-Z un "The Beatles" un Pols Epvorts (Paul Epworth), kurš savukārt strādājis ar "Bloc Party" un "The Rakes".

Pēc minētā pirmā singla tiešām jau likās, ka Andruzi nebūs pārspīlējis, taču, noklausoties plati kopumā, iespaids ir divejāds - no vienas puses The Rapture tiešām ir spēruši milzīgu soli uz priekšu un no šīm divām sastāvdaļām "disko" un "panks" lielāku akcentu likuši uz "disko", kas padara plati par perfektu indī deju albumu. No otras puses šāds solis, manuprāt, iezīmē bīstamu tendenci, proti, forma sāk dominēt pār saturu. Un tiešām, pēc vairākām klausīšanās reizēm atmiņā neiespiežas nekas fundamentāls, tikvien kā modernie un aktuālie bīti.

Taču, neskatoties uz manu varbūt nelielo vilšanās sajūtu, plate kopumā ir ļoti baudāms, laikmetīgs un iespējams pat revolucionārs ieraksts.

Izdošanas datums: 12.09.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu