Adele «19» (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nē, šoreiz «Adele» nav Latvijas dzijas veikalu tīkla nosaukums, tā ir britu mūzikas jaunā cerība, jaunā zvaigzne!

Adele «19»

(XL)

8/12

Par zvaigzni šī meitene kļuvusi gan pavisam nesen, proti, kopš gada sākumā publicēts ikgadējais iespējamo nākotnes zvaigžņu saraksts 19 gadus vecā Adele izsēta ir pirmo numuru. Plus pie tā visa negaidīta nominācija uz «Brit Awards» balvu.

Diezgan jau strauji ... rodas iespaids, ka mūzikas industrijas darboņi pamatīgi «iesvīduši» šīs jaunās meitenes popularizēšanā. Turklāt vietā un nevietā presē minētās līdzības ar Eimiju Vainhausu (Amy Winehouse), tikai apstiprina aizdomas, ka Adele iespējams ir tikvien kā industrijas mārketēts aktuālās sezonas produkts.

«Tā ... pagājušogad mēs labi pārdevām to Keitu Nešu un Eimiju, derētu atrast kaut ko tādu, kas būtu pa vidus starp šīm abām meitenēm,» iespējams, spriedušas mūzikas producentu galvas. Un tik tiešām - vizuāli Adele ne ar ko daudz neatšķiras (apģērbs, viegls apaļīgums) no Keitas Nešas (Kate Nash), savukārt Adeles nedaudz piesmakušais vokāls tiešām brīžiem ieskanas kā Eimijai.

Adele "19"
Adele "19" Foto: Publicitātes foto

Tā jau Adeles debijas albums «19» nav slikts, tajā apvienoti elementi no Noras Džounsas salondžeza, no Gabrieles un Eimijas Vainhausas popsoula un no Martines Makačenas (Martine McCutcheon) salkanā popa. Zināmu spurainīgumu Adelei dod fakts, ka dziedātājas pirmo singlu («Hometown Glory») izdevis savdabīgais britu mūzikas trubadūrs Džeimijs Tī (Jamie T) savas izdevniecības «Pacemaker» apgādā. Minētais singls, kas, manuprāt, ir viens no plates spēcīgākajiem skaņdarbiem, arī godam noslēdz dziedātājas debijas albumu (skat. video).

Šā brīža galvenais singls

«Chasing Pavements» patiesībā ir brīnišķīgs popmūzikas paraugs

ar smeldzīgu piedziedājumu: «Should i give up, Or should i just keep chasing pavements? Even if it leads nowhere, Or would it be a waste?». Katrā ziņā, skanot šai melodijai, nerodas vēlme pārslēgt radiostaciju.

Vēl pie veiksmēm jāmin roķīgā triphopa ritmā ieturētais «Cold Shoulder», kura zvaniņu perkusija atgādina kaut ko no Massive Attack «Unfinished Sympathy». Potenciāls singls ir arī «Right as Rain», skaņdarbs, ko droši varētu izpildīt vēl viena savulaik slavēta «baltā soula» zvaigzne Džosa Stouna (Joss Stone). Diemžēl lielākā daļa pusakustisko skaņdarbu ir pārāk neinteresanti, tos neglābj pat dziedātājas izjustais dziedājums. Boba Dilana (Bob Dylan) brīnišķīgās kantri dziesmas «Make You Feel My Love» versija izklausās tā, it kā to būtu aranžējis Eltons Džons... kas, protams, nav nekāds kompliments.

Kopumā 8/12 jeb «nekas īpašs, bet kopumā pietiekami labi».

Izdošanas datums - 28.01.2008.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu