Animal Collective «Centipede Hz» (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kad Baltimoras eksperimentālā popfolka grupa «Animal Collective» izdeva savu iepriekšējo plati «Merriweather Post Pavilion» (2009), grupā trūka viena no «zvēriem» - Džoša Diba (Deakin (Josh Dibb)). Šogad, kopš 2007.gada «Strawberry Jam», ierindā ir visi četri «animāļi» un katrs ieguldījis savu artavu jaunu dziesmu tapšanā.

Animal Collective «Centipede Hz»

(Domino)

8/12

2009.gada šedevrs «Merriweather Post Pavilion» (MPP) bija gaisīgs, ambients, popsīgs ieraksts, kas būtiski atšķīrās no grupas agrīnajiem frīkfolka eksperimentiem, turpretī ar jauno (pēc skaita devīto) plati mūziķi nolēmuši atgriezties pie raupjākas, dzīvākas koncertskaņas.

Arī «MPP» galvenais radošais spēks Noa Lenoks (Noah Lennox) no producenta krēsla atgriezies pie bungu komplekta, ļaujot starmešu gaismā pagozēties arī citiem grupas dalībniekiem. Šoreiz viņš ierakstījis vien pāris sintezatoru motīvus un iedziedājis divas dziesmas.

Netipiski, bet vienā dziesmā dzirdama «pazudušā dēla» Dibsa balss («Wide Eyed»), mazliet izjaucot pierasto «Animal Collective» muzikālo ainavu.

Arī Deivids Porters jeb Avey Tare šajā albumā brīžiem nevis izdzied, bet pat izkliedz savas partijas. Spilgts piemērs - enerģiskais albuma pirmais singls «Today's Supernatural» (skat. video), kas pulsē ātrā 3/4 valša ritmā un ko pārtrauc īsas pauzītes ar Portera monotono «Come on let-let-let-let-let-let-let-let-let-let-let-let go!». Lieliska kompozīcija!

«Centipede Hz»
«Centipede Hz» Foto: Publicitātes foto

Diemžēl «Today's Supernatural» vitalitāte citviet albumā vairs nav atrodama. Brīžiem gan ieskanas šis tas interesants, taču, manuprāt, kopumā jaunās kompozīcijas šķiet mazliet nepabeigtas, skičveidīgas tēmas, kas tapušas, visiem mūziķiem vienkārši kopā džemojot un nevienam neuzņemoties līdera lomu.

Jaunais albums ierakstīts «Sonic Ranch» studiju kompleksā netālu no El Paso, Teksasā kopā ar iepriekšējā albuma skaņu vīru Benu Alenu.

Plates nosaukums aizgūts no 1980.gadu spēlītes «Centipede» («Simtkājis»), kas, grupas dalībnieku prāt, simbolizē ārpuszemes civilizācijas radību - simts kājas tomēr nav nekāds joks...

Klasisks «Animal Collective» ieraksts, kurš, manuprāt, tomēr nav īsti savākts.

Labākās dziesmas - «Today's Supernatural» un «Applesauce».

Izdošanas datums - 04.09.2012.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu