Band of Horses «Mirage Rock» (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Notiek kaut kas dīvains. Grupas, kuru skanējums sākotnēji bija plašs, gaisīgs, atmosfērisks, vienā brīdī nolemj no tā atteikties par labu sausai, cietai skaņai. Tā tas šogad noticis ar britu grupu «The Vaccines», kuru jaunais albums skanējuma ziņā būtiski atšķiras no debijas ieraksta, un tagad arī ar amerikāņu grupu «Band of Horses», kas pēc muzikāli līdzīgi skanošu albumu triloģijas šogad atgriežas ar popsīgu, radiodraudzīgu, sausu kantriroka plati «Mirage Rock».

Band of Horses «Mirage Rock»

(Columbia)

8/12

Viens no iemesliem šādām pārmaiņām, visticamāk, ir producents Glins Džonss (Glyn Johns), kas 1970. gados strādājis ar «The Who» un «The Steve Miller Band». Viņš iedrošinājis grupu jaunās dziesmas ierakstīt «dzīvajā», tikai vēlāk pēcapstrādē pielabojot kādus sīkumus.

Iespējams, otrs iemesls ir grupas straujā izaugsme no mazām koncertzālēm līdz pat milzīgiem stadioniem, tiesa gan, pagaidām vēl iesildītāju statusā Deivam Grolam un viņa «Foo Fighters». Stāvot pretī desmit tūkstošiem skatītāju, neviļus rodas vēlme spēlēt asāk, kačājošāk un vienkāršotāk...

Protams, mūziku ietekmējusi arī «Band of Horses» sastāva maiņa. Laiku pa laikam grupas līderis, 34 gadus vecais Bens Bridvels (Ben Bridwell) kaut ko pamaina. 2007. gadā viņš būtībā izformēja grupu un izveidoja jaunu. Arī 2010. gadā pirms iepriekšējā albuma «Infinite Arms» notika pāris izmaiņas sastāvā.

Band of Horses «Mirage Rock»
Band of Horses «Mirage Rock» Foto: Publicitātes foto

Galarezultāts nav peļams. Jaunajā platē ir vairākas skaistas alternatīvā kantri balādes («Long Vows») Nīla Janga garā (Neil Young), kas balstās uz tradicionāliem akustiskās ģitāras akordiem, kādām stīgu dekorācijām, kristāldzidrām elektriskās ģitāras iespēlēm u.tml.

Ir arī vairāki roķīgi gabali - singls «Knock Knock» (skat. video), melodiskais gogel-mogel «A Little Biblical», skarbais, viegli šūgeizīgais «Feud» u.c.

Viens skaņdarbs «Dumpster World» šīs divas pasaules - lēno kantri un ātro rokenrolu sakausē vienā.

Iespējams, šāds sausāks skanējums ies pie sirds 1970. gadu analogās rokmūzikas cienītājiem. «Mirage Rock» izklausās pietiekoši klasiski. Savukārt tie grupas cienītāji, kas iemīlējuši «Band of Horses», pateicoties tādām dziesmām kā «Funeral» vai «No One's Gonna Love You», visticamāk, būs mazliet vīlušies.

Izdošanas datums - 18.09.2012.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu