Nils Petter Molvear "Np3"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Norvēģu trompetists Nils Peters Molvērs (Nils Petter Molvear) izpelnījies ievērību ar mūsdienu elektroniskās mūzikas elementu transformēšanu džezā, jeb otrādi – džeza trompeti savienodams ar moderniem ritmiem.

Nils Petter Molvear "Np3"

(Universal)

6/12

Arī šoreiz šis eksperiments tiek atkārtots - varbūt tieši tāpēc to vairāk nevarētu saukt par eksperimentu, turklāt, ja šie modernie ritmi vairs nav tik moderni.

Manuprāt, šis albums ir nedaudz haotisks un muzikāli neiteresants. Varbūt apzīmējums "haotisks" kādam šķitīs kā kompliments, galu galā, varbūt tieši tāda ir arī autora iecere.

Arī šajā ierakstā autors sajauc džeza, ambient, house, breakbeat stilus un pievieno Mailzam Deivisam radniecīgu trompeti. Šeit nāk prātā Molvēra laikabiedrs franču trompetists Eriks Trifā (Erik Truffaz), kura muzikālie eksperimenti nav apsīkuši un ar katru jaunu albumu nāk kāds interesants muzikāls pārsteigums. Diemžēl "Np3" pārsteigumus nesagādā.

Arī dzimtajā Norvēģijā Molvēru jau aizēnojuši jaunie un savadbīgie Jagga Jazzist.

Izdošanas datums 15.06.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu