Angels Of Light "Sing ''other people''" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bijušais grupas "The Swans" līderis Maikls Džirā (Michael Gira) sava jaunā muzikālā projekta "Angels Of Light" ietvaros laiž klajā jaunu plati.

Angels Of Light "Sing ''''other people''''"

(Young God Records)

10/12

Nesen, rakņājoties savās vecajās audiokasetēs, uzgāju sen nedzirdētus dārgumus - The Swans albumus "White Light From The Mouth Of Infinity" un "The Burning World". Maikla Džirā demoniskais, gotiskais folks mani pārņēma ar jaunu sparu. Iespējams, līdzīgi kā ar Dead Can Dance ierakstiem, kas vēl joprojām gulētu plauktā nenovērtēti, ja nebūtu bijis koncerts Rīgā. Interesanti, ka pirms kāda laiciņa klubā "Depo" viesojās viena no The Swans dalībniecēm Žarbo (Jarboe).

Lai nu kā, tomēr The Swans zīmols ir Maikla Džirā dziļais baritons, ko mākslinieks nav zaudējis arī šobaltdien. "Angels Of Light" jaunais ieraksts ir akustisks un konceptuāli atšķirīgs no iepriekšējiem darbiem, proti, katra dziesma ir pati par sevi, tā sākas un beidzas, nesaistoties ar pārējiem skaņdarbiem un to tēmām.

Atgādināšu, ka Džirā ir izveidojis arī savu ierakstu izdevniecību "Young God Records", kas pirms dažiem gadiem pasaulei atklājusi hipijisko dziesminieku Devenru Banhārtu. Protams, Džirā savā izdevniecībā arī pārizdevis visus savus vecos The Swans albumus.

Angels Of Light "Sing ''other people''"
Angels Of Light "Sing ''other people''" Foto: Publicitātes foto

Jauno plati ievada "Lena''s Song", kurā Džirā balss un komponista dotības uzmirdz ar jaunu spēku, fonā dzirdami a la "Cosmos" puišu fona vokāli. Interesanti, ka ierakstā piedalījušies Džirā jaunais atklājums Akron/Family, īpaši tas jūtams trešajā kompozīcijā - avangardiskajā "My Friend Thor". Arī šeit fona vokālisti demonstrē The Beach Boys cienīgu akrobātiku, uz brīdi dziedot "a capella". "Michael''s White Hands" ir jau no vecās labās The Swans skaņu lādītes ar gluži vai "Dead Can Dance" perkusiju fonā. Labs.

Izdošanas datums 21.03.2005.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu