Carly Rae Jepsen «Kiss» (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

ASV par šīs vasaras populārāko dziesmu izdevums «Billboard» nosaucis «Call Me Maybe», kuru izpilda kanādiešu popzvaigzne, savulaik konkursa «Canadian Idol» laureāte Kārlija Reja Džepsena (Carly Rae Jepsen). Dziesmas video vietnē «Youtube» aplūkots jau 268 miljonus reižu. Šomēnes klajā nāk Kārlijas jaunais albums «Kiss», un TVNET par šo faktu nevar stāvēt klusu.

Carly Rae Jepsen «Kiss»

(604/Schoolboy/Interscope)

8/12

«Džastina Bībera tvīts nevienam par sliktu nenāktu,» tā pirms kāda laika pajokojusi kāda populāra televīzijas šova vadītāja. Tik tiešām, ja Kārlija Reja Džepsena ar savu vēl pirms gada mazpazīstamo dziesmu «Call Me Maybe» nebūtu iekritusi acīs šā brīža pasaules tīņu elkam Bīberam, tad, iespējams, viņas karjera tā arī turpinātu attīstīties ar mainīgām sekmēm dzimtajā Kanādā.

Arī pati 26 gadus vecā Kārlija piekrīt, ka mūzikas industrija viņu atklājusi divreiz. Pirmo reizi tas notika 2007.gadā, kad viņa piedalījās talantu konkursā «Canadian Idol», iekļuva starp laureātiem un vēlāk izdeva debijas albumu «Tug of War» (2008). Nekādi starptautiski panākumi gan nesekoja...

Otro reizi tas notika 2011.gada pašā izskaņā, kad Bībers bija atgriezies dzimtajā Kanādā un izdzirdējis «Call Me Maybe». Lūk, ko viņš ietvītoja saviem 28 miljoniem sekotāju (skat. attēlu)

Bībera tvīts
Bībera tvīts Foto: twitter

Lai arī sākotnēji dziesma aranžēta akustiskās ģitāras pavadījumā, līdzīgi kā Kārlijas debijas albuma muzikālais materiāls, pateicoties producentam Džošam Remsejam (Josh Ramsay), tā ieguva deju popmūzikai raksturīgas aprises.

Tieši šāds popmūzikas albums ir arī nule izdotais «Kiss».

Būtībā ikvienu no Džepsenas jaunā albuma dziesmām varētu dziedāt kāda cita šobrīd aktuāla tīņu zvaigznīte - gan Selēna Gomesa (Selena Gomez), gan Mailija Sairusa (Miley Cyrus) u.tml. Nekas nemainītos.

Kopumā, manuprāt, Džepsenas melodiskā un visnotaļ gaumīgā pašas sacerētā (!) popmūzika, viņas dabiskā izturēšanās un attieksme nerada sintētiskas popzvaigznes tēlu. Jā, mūzika ir pilna ar klišejām, tā ir paredzama, panaiva, taču tā nav seksuāli agresīvi uzlādēta kā Rianas (Rihanna) vai Lēdijas Gāgas (Lady Gaga) gadījumā.

Kiss
Kiss Foto: Publicitātes foto

Var protams, pārmest Kārlijai viņas gandrīz 27 gados nelielu infantilismu, taču vizuāli Kārlija tiešām izskatās kā pusaudze. Un tas taču ir mūzikas bizness ar saviem noteikumiem un rāmjiem!

Albumā ir gan «Call Me Maybe», gan aktuālais singls «Good Time», kas iekļauts arī paša Adama Janga (Adam Young) un viņa elektropopa projekta «Owl City» jaunākajā albumā «The Midsummer Station».

Kā slepenais trumpis noteikti vēlāk tiks izvilkts romantiskais duets ar Džastinu Bīberu «Beautiful».

Labākās dziesmas: «Tiny Little Bows», «Kiss», «Call Me Maybe» un «More Than a Memory».

Izdošanas datums - 14.09.2012.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu