Kremerata Baltica "Happy Birthday"

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: promo

Kā rakstīts kādā interneta mūzikas lapā - "Kremerata Baltica" ir izveidojis Latvijā dzimis vijolnieks Gidons Krēmers, sapulcinot labākos tā laika mūziķus no trīs Baltijas valstīm.

Kremerata Baltica "Happy Birthday"

(“Nonesuch”)

10/12

Būdams izcils vijolnieks un neskaitāmu vijoļspēles konkursu laureāts, Krēmers ir lielā mērā popularizējis visā pasaulē vairākus bijušās Padomju savienības komponistus – Arvo Pērtu, Giju Kančeli, Sofiju Gubaiduļinu u.c. arī mūsu pašu Pēteri Vasku un Georgu Pelēci, tādējādi izjaucot pasaulē jau gadsimtiem ilgi pastāvējušo un pieņemto klasiskās mūzikas hitparādi, jeb akadēmiskās mūzikas top10.

Kā pēdējais Krēmera un "Kremerata Baltica" albums ir nesen iznākušais "Happy Birthday", kurā vijolnieks pievēršas vairāku komponistu – A.Schnittke, T. Bor, J. Ghys, V. Kahidze u.c. komponistu darbiem, tai skaitā apspēlējot un interpretējot P. Heidrich slavenās melodijas "Happy birthday" tēmu.

Varētu uzskatīt, ka šis ir kolektīva viens no gaišākajiem un vieglāk klausāmajiem ieraktiem, kuram var droši prognozēt komerciālus panākumus, kas zina, varbūt vēl kādu Grammy balvu.

Izdošanas datums: 28.01.2003.

Kremerata Baltica "Happy Birthday"
Kremerata Baltica "Happy Birthday" Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu