Paramore «Brand New Eyes» (19)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

2008.gadā jau likās, ka ar «Paramore» ir cauri un grupas iekšējās nesaskaņas netiks pārvarētas. Viss izrādījās savādāk; iespējams, spožākā pēdējā gadu desmita amerikāņu poproka grupa šonedēļ ir atpakaļ un jaunais albums, ticiet man, būs bestsellers!

Paramore "Brand New Eyes"

(Fueled By Ramen)

10/12

Mans iekšējais pusaudzis ir fans, atzīstos! Nespēju pretoties rudmatainās Heilijas Viljamsas (Hayley Williams) harismai un "Paramore" lipīgajām poproka melodijām. Nav grūti iedomāties kādas amerikāņu (ne tikai) pusaudžu meitenes guļamistabu, kuras sienas blakus "Twilight" filmas plakātam, "Metro Station" un labākajā gadījumā "Kings Of Leon" rotā meitene ar oranžo mikrofonu.

Paramore "Brand New Eyes"
Paramore "Brand New Eyes" Foto: Publicitātes foto

Protams, nepārprotiet, esmu skeptisks (maigi izsakoties) pret pēdējos gados Amerikā valdošo poppanka, emopopa mūziku. Ir daži izņēmumi, kas spējuši pacelties pāri šim rāmim (piem., My Chemical Romance), taču kopumā visas šīs grupas skan vienādi un paredzami. Vienlaikus arī apzinos, ka "Paramore" muzikāli jau arī nav nekas īpaši oriģinālāks, atliek tikai iedomāties, ka "Paramore" dziesmas Heilijas vietā izpilda kāds tirliņš ar šķībi uzliktu "keponu" un apspīlētām melnām džinsenēm, kā roka jau automātiski sniedzas "delete" taustiņa virzienā.

Tie paši "Paramore" draugi You Me At Six - "delete".

Tomēr pagaidām gribas ticēt, ka "Paramore" ir īpaša grupa. Esmu noticējis grupas stāstam, vienlaikus apbrīnojot to, ka, būdami tik jauni, puiši un Heilija nav "sadeguši". Atgādināšu, ka grupa izveidojās 2004.gadā, kad Heilijai bija tikai 13 gadi, jau gadu vēlāk tiek izdots pirmais albums, kam 2007. gadā seko komerciālā izraušanās ar "Riot!". Protams, liels grūdiens bija pagājušā gada vampīrfilmas "Krēsla" tituldziesma "Decode" (tā atrodama arī šajā platē, ārpus ASV izdotajā versijā).

Paramore
Paramore Foto: Publicitātes foto

Jaunā plate, ko producējis Robs Kavallo (Rob Cavallo), kas strādājis ar "Green Day", "My Chemical Romance", Avrilu Lavinju (Avril Lavigne), ir nobriedušāku jauno cilvēku ieraksts. Jau ieraksta procesā grupas bundzinieks Zaks Farro (Zac Farro) minēja, ka jaunajā platē grupa kļuvusi pieaugušāka un muzikāli nobriedušāka. "Heilijai gan nepatīk šis vārds "pieaudzis", bet tieši tas, manuprāt, atbilst šim albumam," Farro izteicies.

Tas jūtams gan dziesmu tekstos, gan arī mūzikā, proti, albuma otrajā pusē iekļautas vairākas liriskas balāžu tipa kompozīcijas, kuras vairs īsti nevar pieskaitīt "emo" (lai kas tas arī būtu).

Albuma pirmās piecas dziesmas visas kā viena ir potenciāli singli, gan ievadošais "Careful", gan sekojošais "Ignorance" (jau izdots kā singls) ir spēcīgi, pateicoties Heilijas vokālam (un otrajām balsīm) arī smeldzīgi un melodiski poproka grāvēji. Savukārt popsīgais "Playing God" (skat. audio) ir kā radīts, lai turpinātu iepriekšējās plates singla "That"s What You Get" panākumus. Visticamāk - "Playing God" būs albuma lielākais hits. Tomēr kā otrais singls šobrīd izvēlēts "Brick By Boring Brick", kas sākotnēji iesākas kā kāds Green Day skaņdarbs, taču, iestājoties Heilijas balsij, pielāgojas "Paramore" skaņu estētikai. Arī "Turn It Off" droši varētu būt viens no singliem.

Pēc "Turn It Off" albums ievelk elpu ar akustisko, pat "koldplejisko" "The Only Exception". Arī pārējās dziesmas platē ir kvalitatīvas sava žanra kompozīcijas, katra ar savu "āķi" un raksturu.

Izdošanas datums - 29.09.2009.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu