Editors «The Back Room» (22)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Birmingemas jaunieši «Editors» diemžēl labākajā gadījumā ir tikai britu atbilde amerikāņu «Interpol».

Editors «The Back Room»

(Kitchenware)

8/12

Pirms pāris gadiem neatkarīgās mūzikas mīļotājus pārsteidza amerikāņu grupa «Interpol», kas savā mūzikā zināmā mērā atdzīvināja Mančestras leģendu «Joy Division» skaņu pasauli, īpaši jau Iana Kērtisa (Ian Curtis) traģisko un nolemto dziedāšanas manieri. Šādu vienu muzikālu precedentu vēl varētu pieņemt kā pašsaprotamu, taču drīz no ASV krastiem sāka plūst neskaitāmas šādi muzicējošas apvienības, jāmin kaut vai viena no šā gada «karstākajām» grupām «The Bravery». Tiesa, par ietekmēm blakus «Joy Division» tiek minēti «The Smiths», «The Cure» u.c. 1980. gadu mūzikas ikonas.

Beidzot arī briti ir izcēluši saulītē jauniņos «Editors», kuru debijas albumam «The Back Room» būtībā ir šādas sastāvdaļas - «Joy Division» (vokāls un ritmi), «House Of Love» un agrīno «U2» ģitāras rifi, «Echo and the Bunnymen» un «Interpol». Viens skaņdarbs («Fall») patiesībā pat ir skotu «Mogwai» plaģiāts.

Nav jau tik slikti - daži skaņdarbi ir pat ļoti labā līmenī, īpaši jau viens no aktuālajiem singliem «Blood», kas izklausās pēc mazliet paātrināta «Unknown Pleasures» laika «Joy Division»: «Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.» Baudāms ir arī Edžīgās ģitāras partijas pavadošais «Munich», kurā solists Toms Smits (Tom Smith) dzied, ka cilvēki ir trausli radījumi: «People are fragile things, you should know by now.»

Kopumā pieņemams debijas ieraksts ar vairākiem spilgtiem skaņdarbiem, atliek novēlēt puišiem atrast pašiem savu skanējumu un muzikālo rokrakstu, jo talanta dzirksts Editoriem ir jūtama.

Izdošanas datums 25.07.2005.

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu