Air «Love 2» (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

8. decembrī «Sapņu fabrikā» jaunā albuma «Love 2» veicināšanas tūres ietvaros pie mums jau otro reizi iegriezīsies franči «Air». Kāds tad ir šo abu vīru jaunākais studijas veikums?

Air «Love 2»

(Astralwerks)

8/12

Air (nosaukums ir akronīms, kura atšifrējums ir trīs postulāti - Mīla, Iztēle, Sapnis (Amour, Imagination, Reve)) ar katru jaunu studijas albumu arvien vairāk tuvinās tādu grupu kā Stereolab vai Tortoise statusam, proti, puišu ieraksti vairs nespēj uzrādīt augstus komerciālus rādītājus («Love 2» šonedēļ debitējis UKTop40 36.vietā), nespēj viennozīmīgi savaldzināt 21.gadsimta pusaudzi/melomānu (atšķirībā no 1990.gadu pusaudža/melomāna), diemžēl ne ar ko jaunu tā īsti arī nespēj pārsteigt mūzikas gardēžus, taču, saglabājot savu unikālo rokrakstu, viņi turpina piedāvāt kvalitatīvu muzikālu baudījumu.

Arī jaunais «Love 2» būtībā nav nekas satriecošs vai novatorisks - tas ir vienkārši labs, pārdomāts, rūpīgi nopulēts dueta Žana Benuā-Dunkela (Jean-Benoît Dunckel) un Nikolā Godēna (Nicolas Godin) dimants.

Mūsu TVNET birojā šī plate pēdējās dienās griezusies pa apli neskaitāmas reizes un neviens nav juties traucēts. Nav šaubu, Air ir perfekta fona, atslodzes mūzika.

Air "Love 2"
Air "Love 2" Foto: Publicitātes foto

Mēs varam būt droši, Žans un Nikolā mūziku turpinās radīt līdz pat sirmam vecumam - mākslinieki beidzot ir īstenojuši senlolotu sapni un izveidojuši paši savu ierakstu studiju «Atlas Studio», līdz ar to vairs nav atkarīgi no komercstudiju laika un izmaksu ierobežojumiem un savu mūziku var iemūžināt lentē jebkurā diennakts stundā. Lai arī Air tiek dēvēti par elektroniskās mūzikas pārstāvjiem, ierakstos vīri pārsvarā izmanto studijā bagātīgi izvietoto analogo skaņu tehniku un sintezatorus.

Albuma ierakstā piedalījies arī neoficiālais trešais grupas dalībnieks -dzirdētais un redzētais bundzinieks Džoījs Varonkers (Joey Waronker - viņš, starp citu, muzicējis kopā arī ar R.E.M., Smashing Pumpkins un Eliotu Smitu (Elliot Smith)). Šoreiz gan platē nav dzirdams neviens viesvokālists, vīri mēģina neatkārtoties un visu laiku saglabāt sajūtu, ka viss tiek radīts kā no baltas lapas.

«Albums ir daudz enerģiskāks, dzīvāks un brīvāks,» stāsta Nikolā. «Mums patiešām šķiet, ka tas skan svaigi. Mēs vēlējāmies, lai viss, kas saistīts ar šo jauno sākumu, būtu svaiguma pilns. Mēs neveltījām pūles kāda konkrēta konceptuāla virziena izvēlei - mūsu vienīgais uzstādījums bija dzīvība un enerģija,» piebilst JB.

Air
Air Foto: Publicitātes foto

Albuma pirmais singls «Sing Sang Sung» (skat. video) sākotnēji sacerēts Šarlotes Geinsbūras albumavajadzībām, taču dažādu iemeslu dēļ tajā neiekļuva. Žans un Nikolā no jauna to pāraranžēja, paši iedziedāja, un šādā jaunā veidā tas iekļuvis «Love 2». Vispār tradicionālais vokodētais vokāls vijas cauri visai platei.

Kopumā albums ir akustiskāks (piem., «So Light Is Her Footfall» ir uz ģitārām balstīts skaņdarbs), kustīgāks par dueta agrīnajiem ierakstiem, varbūt vienīgi superlēnais «You Can Tell It to Everybody» ir vistuvāk «Moon Safari» un «Premiers Symptomes» laika daiļradei. Pārējās kompozīcijas ir kompaktas un viegli rotaļīgas. «Air» cienītāji nebūs vīlušies.

Izdošanas datums - 06.10.2009.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu