Richard Hawley «Coles Corner» (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Bijušais Robija Viljamsa un «All Saints» ierakstu sesiju ģitārists Ričards Haulijs (Richard Hawley) laiž klajā nu jau trešo pilno studijas plati «Coles Corner».

Richard Hawley «Coles Corner»

(Mute)

10/12

Faktiski «Coles Corner» būtu jāuzskata par ceturto mākslinieka soloalbumu, jo 2001. gada satriecošais EP «Richard Hawley», manuprāt, ir gluži vai pilnvērtīgs albums. Tajā pašā gadā seko izcilais «Late Night Final» un divus gadus vēlāk - . 2003. gadā Haulijs un «Pulp» līderis pamanās radīt jaunu, nedaudz šizofrēnisku muzikālo projektu «Relaxed Muscle», tiek pat izdots albums «A Heavy Night With», tiesa, īpašus panākumus un pozitīvas atsauksmes tas neatnes.

Haulijs, kas savulaik spēlējis britu indī grupā «Longpigs» un bijis britpopa ikonas «Pulp» sestais neoficiālais dalībnieks, drauga Džārvisa Kokera pamudināts, sācis ar laiku pats dziedāt savas dziesmas. Rezultāts izrādījies negaidīti labs - Haulija samtainais balss tembrs un izsmalcinātā ģitāras spēle mūzikas kritiķiem lika pirmos Haulija ierakstus salīdzināt ar pašu Roju Orbisonu.

Šī līdziba ir, manuprāt, apzināti uzsvērta mākslinieka jaunākā singla «Ocean» videoklipā, kurā Haulijs melnās saulesbrilēs pastaigājas gar okeānu.

Kopumā jaunajā ierakstā ir atrodams gluži vai viss tas, kas visos iepriekšējos - nostalģiskas, sentimentālas balādes, skaistas hallētas ģitāras, Haulija satriecošais vokāls, skaistas melodijas un stīgu aranžējumi. Varbūt šoreiz plate ir vēl liriskāka un sapņaināka par iepriekšējām. Albuma nosaukums «Coles Corner» ir vietiņa Šefīldas pilsētā, kur satiekas mīlnieki, gluži kā mūsu Laimas pulkstenis. Arī Houlijs savās dziesmās vientulīgi klaiņo pa naksnīgo pilsētu savas izredzētās vai vienkārša sarunbiedra meklējumos, kas spētu izkliedēt vientuļnieka skumjas.

Kā raksta mūzikas kritiķi, Haulijs daudz ko aizguvis no 50. un 60. gadu amerikāņu folka dziedātājiem, piemēram, no Freda Neila (Fred Neil), kas pazīstams ar lielisko «Everybody»s Talkin«». Plati, manuprāt, var pat salīdzināt ar Nešvilas mafijas Lambchop šedevru «Nixon». Vēl pie būtiskām ietekmēm jāmin Skotu Volkeru (Scott Walker). Teicams ieraksts!

Izdošanas datums 05.09.2005.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu