Ian Brown "My Way" (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

46 gadus vecais Ians Brauns (Ian Brown) ar sesto soloalbumu sevi droši var ierindot vienā kategorijā ar britu mūzikas leģendām Moriseju, Marku E. Smitu un Polu Veleru.

Ian Brown "My Way" (Polydor) 8/12

Jā, šķietami nepārliecinoši sāktā solokarjera pēc The Stone Roses izjukšanas ir izrādījusies vairāk nekā veiksmīga. Nav brīnums, ka drīz pēc Oasis izjukšanas Brauns mudinājis Liamu Galaheru sākt solokarjeru. Izrādās, ka arī bez ģeniāla ģitārista un dziesmu autora, kāds līdzās bija gan Ianam (Džons Skvairs), gan Liamam (brālis Noels), ir iespējams sekmīgi radoši pastāvēt.

Kad 1998.gadā Brauns izdeva pirmo soloalbumu "Unfinished Monkey Business", mūzikas kritika vīpsnāja... Man, ja godīgi, tas vēl joprojām, ir mīļākais Brauna albums. Tajā jūtama zināma nedrošība, arī tehniskas nepilnības, taču vienlaikus albums manifestēja Braunu kā patstāvīgu, harismātisku rokzvaigzni.

Ian Brown "My Way"
Ian Brown "My Way" Foto: Publicitātes foto

Protams, ar katru jaunu plati Brauns tehniski uzlaboja savas dziesmas, ieraksti kļuva sterilāki, pareizāki, protams, tie saglabāja Brauna unikālo noskaņu, tomēr pamazām iestājās rutīna. 2004. gada lieliskajam (2007) bija zemākais Brauna radošo spēju lidojums.

Ar jauno "My Way" Brauns atgriezies pie tā, kas viņam padodas vislabāk, - viegli elektroniska post "Stone Roses", kur dalās atziņās gan par apkārt notiekošo, gan dod atsauces un mājienus par vēl joprojām sarežģītajām attiecībām ar kādreizējo draugu - ģitāristu Džonu Skvairu. Piemēram, dziesmā "Always Remember Me" norisinās tāds kā atklāts dialogs ar Skvairu: "Those were the days when we had it all / And these are the times I’ve got so much more." Arī "For The Glory" ir atsauce uz "stouniem": "When the bombs began to fall / I didn’t do it for the Roses / As I was striding ten-feet-tall / Well, that’s another story." Brauns dziesmā apgalvo, ka visu, ko viņš darīja ar "stouniem", viņš nedarīja sevis labā, bet gan faniem par prieku. To pašu viņš attiecina arī uz savu solokarjeru. Paldies viņam par to!

Interesanti, ka pirms dažām dienām Brauns atklāja, ka Skvairs esot viņam jaunā albuma vajadzībām atsūtījis jaunu dziesmas uzmetumu. Tomēr Brauns izlēma šo skaņdarbu neiekļaut platē. Žēl ... būtu interesanti to dzirdēt. Nesen Skvairs publiski paziņoja, ka pavisam nolēmis pamest mūziku un turpmāk koncentrēs enerģiju uz savām gleznām. Tā vien izskatās, ka presē nemitīgi virmojošās baumas par The Stone Roses atkalapvienošanos nekad nepiepildīsies. Atliek tikai nostalģiski jūsmot par par The Stone Roses debijas plates šogad pārizdoto versiju, kuru, starp citu, kopā ar tā laika ieraksta producentu Džonu Lekiju (John Leckie) pārmāsterējis Brauns.

Jaunais Iana Brauna albums, ko producējis ilggadējais sadarbības partneris Deivs Makrakens (Dave McCracken), esot tapis nelaiķa Maikla Džeksona (Michael Jackson) slavenā albuma "Thriller" ietekmē, plate pat māsterēta Džeksona nāves dienā. Muzikāli gan nekādas atsauces uz Popmūzikas Karali šajā ierakstā nesaskatīju.

Kopumā jaunais albums labi turas kopā, tajā saglabāta vienota noskaņa, ko garantē hallētais Brauna piesmakušais vokāls. Blakus albuma, manuprāt, labākajām dziesmām - "Stellify", Just Like You" un "Marathon Man", atrodama arī 1969. gada dueta Zager and Evans antiutopiskā hita "In the Year 2525" latino versija.

Vienmēr patīkama atkalredzēšanās!

Izdošanas datums - 28.09.2009.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu