Dizzee Rascal "Tongue N' Cheek" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Britu mūzikas prese Diziju Raskalu (Dizzee Rascal) aka Dilanu Milsu dēvē par "Lielbritānijas pirmo hiphopa superzvaigzni".

Dizzee Rascal "Tongue N'' Cheek"

(Dirtee Stank Recordings)

9/12

Tik tiešām, kopš lieliskā 2003.gada debijas albuma pirmajā nedēļā debitēja jau Apvienotās Karalistes albumu topa 7.vietā.

Dizzee Rascal "Tongue N' Cheek"
Dizzee Rascal "Tongue N' Cheek" Foto: Publicitātes foto

Šogad Dizijs, visticamāk, ir sasniedzis savas karjeras virsotni, interesanti būs pavērot, cik strauji viņš no tās kritīs... Proti, šogad visi Dizija izdotie singli - "Dance Wiv Me", "Bonkers" un "Holiday" bijuši singlu topa 1.vietā (izņemot pēdējo "Dirtee Cash"). Tiesa, pats albums sīvā konkurencē piekāpās Madonnai un "Muse" un debitēja augstajā 3.vietā.

Kopā ar jauno plati Dizijs laidis klajā arī jaunu sporta apavu līniju "Tongue N'' Cheek".

Visi šie panākumi nav nejauši, Dizijs uz tiem gājis apzināti un mērķtiecīgi. Jau pirms albuma izdošanas viņš intervijā BBC atklāja, ka jaunais albums būs daudz popsīgāks un tam būs maz kā kopīga ar viņa agrīnajiem graima (grime) ierakstiem. Šo komercializēšanos (ja tā varam to dēvēt) apliecina arī fakts, ka, piemēram, viens no diviem singliem ("Holiday"), ko producējis slavenais Kalvins Hariss (Calvin Harris), sākotnēji piedāvāts britu meiteņu popgrupai The Saturdays. Salīdzinājumam - "Pussycat Dolls" izbrāķē kādu dziesmu un to savā albumā iekļauj ... D.Dre.

Protams, jāmin arī klubu mūzikas meistara Armanda Van Heldena producētais deju zāļu stampātājs "Bonkers" (arī noslēdzošais Dj Tiësto producētais skaņdarbs), kas nostāda Diziju uz viena plaukta ar amerikāņu "Black Eyed Peas". Tieši "Black Eyed Peas" un viņu dzinējspēks will.i.am bija viens no pirmajiem popmūzikas "meistrīmā", kas veiksmīgi sakausēja Eiropas klubu mūziku ar hiphopu.

Albums ir dažādu mūzikas stilu kokteilis - šeit ir gan regejs ("Can''t Tek No More"), gan 1990.gadu eurodance ("Dirtee Cash"), gan klubu mūzika, r&b un tīrs pop. Tomēr tas viss noslīpēts augstā līmenī un, ja pieņemam Dizija spēles noteikumus, tad kvalitatīva izklaide un baudījums ir garantēts.

Aizmirsu piebilst - Dizija imitētāji Tinčijs Straiders (Tinchy Stryder) un Čipmanks (Chipmunk) var tikai pienest ūdeni...

Izdošanas datums - 28.09.2009.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu