The Big Pink «A Brief History Of Love»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Londonieši «The Big Pink» pēc četriem veiksmīgiem singliem šonedēļ laiž klajā ilgi gaidīto debijas albumu «A Brief History Of Love».

The Big Pink "A Brief History Of Love"

(4AD)

8/12

Jau gada sākumā mūzikas eksperti (Gan BBC, gan NME) prognozēja, ka viens no šā gada svarīgākajiem rokmūzikas ierakstiem, iespējams, varētu nākt no Londonas, proti, divu multiinstrumentālistu Robija Fērza (Robbie Furze) un Mailo Kordela (Milo Cordell) izveidotā projekta "The Big Pink" veidolā. Muzikāli pagājušogad ko līdzīgu mums piedāvāja Glasvegas, taču "The Big Pink" brāļu Reidu ("Jesus and Mary Chain") muzikālās ietekmes papildinātas ar My Bloody Valentine 1990.gadu sākuma "Loveless" elektroniskajiem bītiem. Kā savus iedvesmas avotus puiši min arī "The Stone Roses", "Smashing Pumpkins" un "Dinosaur Jr".

The Big Pink "A Brief History Of Love"
The Big Pink "A Brief History Of Love" Foto: Publicitātes foto

Robijs un Mailo iepazinušies kādā tūkstošgades mijas ballītē un drīz atraduši kopīgas muzikālas intereses. Par "The Big Pink" (nosaukums aizgūts no "The Band" albuma "Music from Big Pink", skat resursus) puiši sevi dēvē kopš 2007.gada.

Robijs pirms tam muzicējis ar Aleku Empairu (ex "Atari Teenage Riot"), bijis Lilijas Alenas draugs, savukārt Mailo bija izveidojis mūzikas izdevniecību "Merok Records", kas izdeva agrīnos "Klaxons", "Crystal Castles" un "Titus Andronicus" ierakstus.

Koncertos puišiem palīdz vēl vairāki mūziķi - ekstravagantā japāņu bundziniece Akiko Matsuura, kura mēdz koncertos uzstāties ar atkailinātām krūtīm, multiinstrumentālists Daniels Osalivans (Daniel O"Sullivan), fona vokāliste Jo Apps (Patrika Volfa māsa) u.c.

Albumu, kas tapis Ņujorkas "Electric Lady Studios", ievada viens no agrīnajiem singliem "Crystal Visions", kurā The Cure raksturīga gaisīga ģitāra, sakausēta ar masīvu "Jesus and Mary Chain" raksturīgu skaņu sienu. Seko vēl viens singls "Too Young to Love", kura pamatā bungmašīnas radīts smagnējs bīts un "šarlatanīgs" (The Charlatans) dziedājums. Protams, "Dominos" pamatīgi izceļas uz citu skaņdarbu fona, vienīgais, kas turas blakus, ir "Velvet".

Daži skaņdarbi atgādina arī 1990.gadu pirmās puses Primal Scream, Chapterhouse un arī Spiritualized. Tituldziesmā dzirdama Florenses Velšas (Florence and The Machine) balss.

Kopumā nav slikti, kaut arī tas viss jau dzirdēts dažādās citās variācijās jau agrāk.

Izdošanas datums - 14.09.2009.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu