Calexico «Algiers» (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ir paskrējuši 22 gadi, kopš satikušies un kopā muzicē un rada alternatīvā kantri grupas «Calexico» vīri Džons Konvertino (John Convertino) un Džoijs Bērnss (Joey Burns). Šogad, pēc piecu gadu pauzes, «Calexico» atgriežas ar vēl vienu lielisku studijas ierakstu «Algiers», kurā grupa atstājusi savu pazīstamo muzikālo rokrakstu nemainīgu.

Calexico «Algiers»

(Anti Records)

9/12

ASV Arizonas štata kalnu ieskautajā Tūsonas pilsētā, grupas izveidotajā studijā («WaveLab Studio») tapuši gandrīz visi grupas albumi. Gan filmu mūzika (2011.gada īru melnās komēdijas «The Guard» skaņu celiņš), gan pēdējais izdotais dziesmu albums «Carried to Dust». Tomēr šoreiz iedvesmas meklējumos jaunais albums ierakstīts citur.

«Es atceros dienu, kad es un Džoijs satikāmies studijā, lai sāktu kaut ko domāt,» stāsta Konvertino kādā intervijā. «Bija auksts rīts Tūsonā, un mēs nospēlējām kādas divas taktis, saskatījāmies un sapratām, ka ir jādodas prom.»

Sākotnēji vīri bija iecerējuši doties uz Eiropu, pilnībā nomainīt vidi, taču nespēja laicīgi saorganizēties. Pēc neilgām pārdomām tika nolemts doties uz vietu, kas mazliet līdzinās Eiropai, proti, uz ASV džeza un blūza mūzikas meku - Ņūorleānu. Apzinoties pilsētas uzspiestās klišejas, Bērnss un Konvertino kopā ar ilggadējo skaņu vīru Kregu Šūmaheru (Craig Schumacher) izlēma nedrūzmēties pilsētas centrā, kur atrodas lielākās skaņu ierakstu studijas, un deva priekšroku mazai studijai Aldžīrā (no tās arī albuma nosaukums) Misisipi upes otrā krastā.

Atšķirīga pieeja bija arī jauno dziesmu ierakstīšanā un radīšanā (skat. dokumentālo īsfilmu). Vīri vēlējās izrauties no savas komforta zonas, kas, manuprāt, ir attaisnojies. Albums ir klasisks «Calexico» paraugs ar visām mums pazīstamajām ietekmēm - 1950.gadu džezu, spageti vesternu mūziku (Ennio Morricone), sērfroku (Link Wray ietekmes), indie, mariači un kantri.

Calexico «Algiers»
Calexico «Algiers» Foto: Publicitātes foto

Visas dziesmas albumā sacerējuši Konvertino un Bērnss, izņemot mazliet «šinīgo» (asociācija ar The Shins «New slang») «Fortune Teller» (Joey Burns & Pieta Brown) un «No Te Vayas», ko komponējis un iedziedājis trompetists Džeikobs Valenzuela (Jacob Valenzuela).

Viena no dziesmām, ko izceļ Bērnss, ir «Pala» (skat. audio), kurā viņš spēlē tādu bungu ritmu kāds, viņaprāt, Tūsonā nebūtu nekad radies. Viņš arī dziesmas teksta autors.

Rekomendēju!

Izdošanas datums - 11.09.2012.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu