Ben Folds Five «The Sound Of The Life Of The Mind» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Give me my money back, you bitch!» pirms padsmit gadiem dziesmā «Song for the Dumped» dārdināja lieliskais amerikāņu trio «Ben Folds Five», kas ģitārmūzikas ērā - britpopa un ņūmetāla aizsegā 1990.gados izcēlās ar to, ka neizmantoja nevienu ģitāru (izņemot basu). Mūzikas pamatā grupas līdera Bena Foldsa klavieres, Darena Džesija (Darren Jessee) bungas un Roberta Sledža (Robert Sledge) fūzētais, melodiskais bass. Ar to pilnīgi pietika, lai radītu vairākus fantastiskus singlus («Army», «Brick» u.c.).

Ben Folds Five «The Sound Of The Life Of The Mind»

(ImaVeePee Records)

8/12

Diemžēl 2000.gadā grupa paziņoja, ka izjūk, un izteiktais grupas līderis Bens Folds pievērsās saviem soloprojektiem. Par vienu no viņa albumiem «Songs For Silverman» (2006) var palasīt šeit:

Kopumā Bens izdeva četras plates, producēja «Star Trek» filmu varoņa Kapteiņa Kērka (Captain Kirk) jeb īstajā vārdā Viljama Šetnera (William Shatner) atgriešanās ierakstu kopš 1968. gada psihedēliskā «Transformed Man», darbojās kā filmu mūzikas komponists (multfilmai «Otrpus žogam» («Over the Hedge») u.c.) utt.

«The Sound Of The Life Of The Mind»
«The Sound Of The Life Of The Mind» Foto: Publicitātes foto

Beidzot īstenojis savas personiskās ambīcijas, Bens nolēmis atkalapvienoties ar saviem draugiem Darenu un Robertu un izdot jaunu «Ben Folds Five» plati «The Sound Of The Life Of The Mind». Tās nosaukums aizgūts no britu rakstnieka Nika Hornbija (Nick Hornby) darbiem un seko pēdējam izdotajam trio ierakstam - 1999.gada «The Unauthorized Biography of Reinhold Messner».

Ar vai bez šiem mūziķiem, Foldsa klavieres arī šajā ierakstā turpina dominēt. Vienīgā atšķirība no Foldsa soloierakstiem - «Ben Folds Five» modelī lielu lomu spēlē arī Roberta Sledža fūzētais bass, kas bieži iestarpina kādus zemi dūcošus vai tieši otrādi - spalgi sīcošus basa solo.

Albumā ir gan lēnas balādes «Brick» garā, piemēram, sirsnīgais «Sky High», gan ātri gabali «Army» stilistikā - kaut vai aktuālais singls «Do It Anyway» (skat. video), gan dziesmas ar vieglu humora piedevu, kas caurvij visus «Ben Folds Five» albumus.

2012.gada auto izlasei droši var pievienot «bīčboisko» «Draw A Crowd», jestro «Do it Anyway» un «eltondžonisko» balādi «Sky High».

Nemaz tik slikti, kā uzrakstīja «Pitchfork» (3.5/10), nav!

Izdošanas datums 18.09.2012.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu