Richard Hawley «Lowedges» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ričards Haulijs (Richard Hawley) lēnām, bet pārliecinoši ir iekļuvis starp maniem visiecienītākajiem dziesminiekiem, jāatzīst, ka mākslinieka divi iepriekšējie ieraksti vēl arvien izklausās ļoti spēcīgi un «Lowedges», kas ir mākslinieka trešais studijas ieraksts, pilnīgi un galīgi ir kārtējo reizi mani savaldzinājis.

Richard Hawley «Lowedges»

(Setanta)

10/12

41 minūti garais ieraksts ir kā loģisks turpinājums albumu triloģijā, Haulija balss ir kļuvusi mazliet asāka un vietām pat atgādina Džonija Keša trīsošu tembru, taču netrūkst arī māksliniekam raksturīgā sentimenta, kas varētu izkausēt pat viscietāko sirdi.

Ričards Haulijs dzimis muzikālā ģimenē Anglijā, Šefildā un jau 12 gadu vecumā debitējis uz skatuves kādās ģimenes draugu kāzās. 80. gados sācis spēlēt dažādos ansambļos, pat esot mēģinājis atrast darbu Moriseja grupā kā ģitārists. Vēlāk darbojas pazīstamajā britu grupā Longpigs un piedalās ierakstos ar «Pulp», Finleju Kveju (Finley Quaye), «All Saints» u.c., līdz kolēģi sākuši viņu iedrošināt dziedāt pašām.

Ričarda Haulija balsi varētu salīdzināt ar Roja Orbisona (Roy Orbison), Frenka Sinatras, Endija Viljamsa (Andy Williams) un Aiena Makaloka (Ian McCulloch) vokālajām dotībām. Mūzikas kritiķi viņa mūziku mēdz dēvēt par "Coldplay pieaugušajiem».

Izdošanas datums 10.02.2003.

Richard Hawley «Lowedges»
Richard Hawley «Lowedges» Foto: Publicitātes foto
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu