Pixie Lott "Turn It Up"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

18 gadus vecā britu popzvaigzne Piksija Lota (Pixie Lott) pēc diviem veiksmīgiem singliem "Mama Do (Uh Oh Uh Oh)" un "Boys and Girls" šonedēļ laiž klajā savu debijas plati "Turn It Up".

Pixie Lott "Turn It Up"

(Mercury Records)

8/12

Reizēm ir prieks skatīities, kā darbojas mūzikas industrija Apvienotajā Karalistē - kā tiek radīts jauns popmūzikas produkts, protams, visnotaļ apzināti, mērķtiecīgi un diemžēl arī mākslīgi veidota kāda jauna popzvaigzne. Protams, viss, kas saistīts ar TV šovu "X Factor", manā uztverē automātiski iekļūst atkritumu grozā (piedodiet, Leonas Luisas un Aleksandras Bērkas fani!), taču, izrādās, ka arī bez šādu šovu palīdzības vēl ir iespējams kļūt par popzvaigzni.

Foto: Publicitātes foto

Šāds patīkams izņēmums ir Eseksas meitene Piksija Lota, īstajā vārdā Viktorija (Victoria Louise Lott) kuras debijas albums tapis ilgi un grūti - veselus 4 gadus.

Ja salīdzinām ar "urbanizēto" (hiphopa un R&B ritmos bāzētu rūpnieciski ražotu popmūziku) Amerikas tirgu, tad britu salās jaunākās (nosacīti) popmūzikas tedences vēl joprojām ir 1960.gadu citēšana (Dafija, Eimija Vainhausa u.c.), izņēmums nav arī Piksija, tiesa, "Turn It Up" kopējā koncepcijā šie citāti ir nelielu dekorāciju veidolā (piemēram, gaidāmajā singlā - balādē "Cry Me Out").

Tomēr kopumā plate ir tipisks 2009.gada popmūzikas produkts ar vieglu R&B piesitienu, ko var likt vienā plauktiņā ar jauno meiteņu popgrupu The Saturdays vai nu jau veterānu Sugababes un Girls Aloud ierakstiem.

Pixie Lott
Pixie Lott Foto: Publicitātes foto

Svarīgi arī piebilst, ka Piksija ir viena no tām jaunās paaudzes popzvaigznēm, kas raksta dziesmas pati, piemēram, lieliskais plates titulskaņdarbs (skat. video) ir viņas radīts. Interesanti, ka populārais "Mama Do (Uh Oh, Uh Oh)" ir bijušā The Cure dalībnieka un Natālijas Imbruglijas "Torn" līdzautora Fila Tornelija (Phil Thornalley) roku darbs.

Labākās dziesmas: "Turn It Up", "Mama Do (Uh Oh, Uh Oh)" un "Here We Go Again"

Izdošanas datums - 14.09.2009.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu