Rihanna "Good Girl Gone Bad" (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Par vienu no vasaras visvairāk atskaņotajiem un arī pirktākajiem singliem pasaulē kļuvis Rianas (Rihanna) dziedātais "Umbrella".

Rihanna "Good Girl Gone Bad"

(Def Jam)

9/12

Laikam jau gandrīz nekad nav iespējams prognozēt, cik ļoti "liels" kļūs viens vai otrs singls, klausītāju kolektīvais prāts reizēm pārsteidz ar visnegaidītākajām muzikālajām izvēlēm.

Piemēram, nekad nebūtu domājis, ka Bejonsē un Šakiras absolūti idiotiskais (atvainojiet, ja esmu aizvainojis kāda muzikālo gaumi) "Beautiful Liar" kļūs par tādu grāvēju,

tāpat reti kurš prognozēja, ka "Take That" puišiem izdosies gūt tādus panākumus ar ārēji šķietami neizteiksmīgo, kaut nenoliedzami skaisto "Patience". Tāpat vēl joprojām brīnos (šoreiz gan labestīgi) par Keisijas (Cassie) elegantā "Me & U" milzīgajiem panākumiem. Tajā pašā laikā daudzas tiešām fantastiski labas dziesmas nekad par hitiem tā arī nekļūst ... protams, visa pamatā labs mārketings, un viens no labākajiem šajā ziņā ir "Def Jam" izdevniecības boss Jay-Z. Atļaušos citēt kādu mākslinieku: "He knows how to market that sh..t!".

Barbadosā dzimušajai 19 gadus vecajai dziedātājai Rianai ir vienkārši paveicies, par viņas talantu (bez pēdiņām) ieinteresējās Jay-Z vadītā izdevniecība "Def Jam", tika noslēgts līgums un sākta pirmā albuma gatavošana. Meitene pati ir vairāku dziesmu autore vai līdzautore, savukārt Jay-Z tikai sapulcinājis aktuālākos producentus, un lieliskais "Pon De Replay" kļuva par Rianas lielo izrāvienu. Uz karstām pēdām seko otrs studijas albums , kurā no nevainīgas popdziedātājas (debijas albuma izdošanas laikā Rianai bija tikai 17) Riana kļūst par kārdinošu seksmašīnu, gluži tā - kā tas šajā hiphopa un R&B "biznesā" pienākas. Par hitiem kļūst "SOS", kura pamatā 80. gadu Soft Cell dziesmas "Tainted Love" tēma un Ne-Yo sarakstītā balāde "Unfaithful".

Rihanna "Good Girl Gone Bad"
Rihanna "Good Girl Gone Bad" Foto: Publicitātes foto

Albumā sapulcināti vairāki superproducenti, to skaitā visuresošais Timbalands ("Sell Me Candy" un "Lemme Get That"), norvēģu hitu mašīna StarGate (palasiet viņu producēto dziesmu - iespaidīgi!) - Mikkel SE komanda šajā albumā atbildīga par tituldziesmu "Good Girl Gone Bad" un manu favorītu "Don''t Stop the Music", kurā izmantots Maikla Džeksona "Wanna Be Starting Something" sampls.

80. gadu bungmašīnas pavadītais "Push Up on Me" samplē Laionela Ričija (Lionel Richie) 80. gadu hitu "Running With The Night", savukārt nosacīti roķīgais "Shut Up and Drive" (otrais singls) - samplē Mančestras New Order dziesmas "Blue Monday" fragmentus.

Blakus Jay-Z platē kā otrs viesmākslinieks pieaicināts talantīgais Ne-Yo jeb īstajā vārdā Šafers Smits (Shaffer Chimere Smith), kurš duetā ar Rianu ieskaņojis lipīgo R&B balādi "Hate That I Love You".

Kaut kas tajā visā ir - viens no gada jaudīgākajiem R&B ierakstiem!

Izdošanas datums - 04.06.2007.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu