Kings of Convenience "Riot On An Empty Street" (7)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Duets no Bergenas pilsētas Norvēģijā Kings of Convenience piedāvā klausītājiem pirms trim gadiem izdotā debijas ieraksta "Quiet Is The New Loud" turpinājumu.

Kings of Convenience "Riot On An Empty Street" (Virgin/Source) 9/12

Nav brīnums, ka kritiķu pozitīvās atsauksmes par pirmo plati māksliniekiem nelika lieku reizi šaubīties par izvēlēto muzikālo virzienu, arī šoreiz – viegls, gaisīgs akustiskais pop.

Pēc veiksmīgās debijas 2001. gadā katrs no autoriem pievērsās savām nodarbēm, Eiriks Glambeks Bē (Eirik Glambek Bøe) atgriezās universitātē, lai iegūtu psiholoģijas bakalaura grādu, savukārt Ērlenns Oije (Erlend Øye) pamanījās izdot soloalbumu "Unrest", kas atšķirībā no Kings of Convenience bija ieturēts elektroniskās mūzikas tradīcijās, kā arī laist klajā šogad savu Dj setu. Arī grupas darbība ar to neapstājās, drīz tika izdots dueta remiksu albums "Versus", kurā dzirdami Four Tet, Royksopp, Ladytron u.c.

Šogad radiostacijās jau nonācis Kings of Convenience pirmais singls "Misread", kam 23. augustā sekos "I’d Rather Dance With You", abi skaņdarbi uz pārējo fona ir ritmiski un bagātīgi aranžēti. Platē bez abiem puišiem piedalās arī Kanādas dziedātāja Leslija Feista (Feist), kuras folk balss sasaucas ar Betas Orrtones (Beth Orton) nedaudz piesmakušo dziedājumu.

Muzikālās ietekmes ir palikušas tās pašas – Niks Dreiks, Saimons un Garfunkels, kā arī Belle And Sebastian. "Riot On An Empty Street", manuprāt, pat pārspēj grupas pirmo albumu, tas, šķiet, ir pārdomātāks, tehniski teicami ierakstīts, īpaši gribētu izcelt akustisko ģitāru skanējumu. Kā vēsta interneta mājas lapa www.uk.gay.com, plate ir tīrs, nesamākslots personisko pārdzīvojumu atspoguļojums, patīk jums tas vai ne.

Izdošanas datums 21.06.2004.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu