Mika «Life In Cartoon Motion» (28)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Izrāvies beidzot no gripas «karstajiem» apskāvieniem, varu turpināt jūs iepazīstināt ar aktuālākajiem popmūzikas vārdiem - šoreiz jaunā superzvaigzne Mika!

Mika "Life In Cartoon Motion"

(Island)

9/12

Agri vai vēlu šādai parādībai britu mūzikā bija jānāk! 23 gadus vecais Libānā dzimušais dziedātājs un dziesmu autors (kas nav mazsvarīgi) Mika savā skatuves tēlā un muzikālajā daiļradē sakausējis tos elementus, kuri britu mūzikas industrijā allaž nostrādājuši: "Bee Gees" ēras disko, "Erasure" falsets, Fredija Merkūrija glemroka patoss, softroka melodiskums un Robija Viljamsa harisma. Zināmas līdzības var vilkt ar Ņujorkas ekscentrisko kolektīvu "Scissor Sisters", īpaši lieliskajā deju hitā "Relax, Take It Easy". Vēl joprojām nespēju īsti noticēt, ka šis ir 2007. gadā radīts ieraksts - skaņdarba perfektā melodija, inficējošais ritms liek domāt, ka šī ir kāda 80. gadu grāvēja jaunklāta versija.

Par vēl vienu klasisku hitu noteikti var dēvēt plates ievadošu singlu "Grace Kelly". Skaņdarba uzbūve ir dziesmu sacerēšanas paraugstunda - to ievada viegla ritmiska klaboņa, klavieru akordi un pirmais pantiņš, seko atkāpe un piedziedājums, kas ar Mikas kāpjošo falsetu uzrauj teju vai debesīs ... otrais pantiņš jau tiek spēlēts pilna ritma pavadījumā, atkal atkāpe ar perfektiem fona vokāliem un vēlreiz falsets, seko jauna "Fredija Merkūrija" stila atkāpe un piedziedājums bez ritma, tad ar ritmu un izskaņa. Tam visam pa virsu dialogs:

"I wanna talk to you." "The last time we talked Mr. Smith you reduced me to tears. I promise you that won"t happen again!"

Mika "Life In Cartoon Motion"
Mika "Life In Cartoon Motion" Foto: Publicitātes foto

"Lollipop", kā liecina nosaukums, varbūt jau ir nedaudz pārspīlēti lipīgs un salds; ja kāds vēlas, noteikti varētu meklēt dziesmas teksta zemtekstu: "Sucking too hard on your lollipop, or love"s gonna get you down." Sekojošā pusbalāde "My Interpretation" jau iebrien Mikas ierakstu izdevniecības kolēģu - softrokeru "The Feeling" teritorijā, nav grūti saskatīt arī 90. gadu beigu Robija Viljamsa dziesmu līdzības. "Love Today" ir Mikā falseta disko numurs Leo Seijera (Leo Sayer) vai, ja meklējam tuvākas līdzības, "Scissor Sisters" garā. Potenciāls singls.

Pēc lieliskā "Relax ..." seko bītliska stīgu instrumentu pavadīta balāde "Any Other World", kas, manuprāt, tikpat labi varēja arī nebūt šajā ierakstā. "The Beatles" saulainās harmonijās spiežas pa visām vīlēm ārā arī skaņdarbā "Billy Brown". Savukārt dejiskais veltījums visām korpulentajām dāmām "Big Girl (You Are Beautiful)" atgriež plati uz pareizā viļņa, lielisks ir arī Eltona Džona garā ieturētais "Stuck In The Middle".

Atgādināšu, ka gada sākumā britu raidsabiedrība BBC publicēja ikgadējo sarakstu, kurā tika prognozēti gada perspektīvākie debitanti. Fakts, ka pirmais šajā listē bija tieši Mika, šķiet, nevienam jautājumus vairs nerada. Puiša singls "Grace Kelly" un albums jau vairākas nedēļas ir visvairāk pirktais Apvienotajā Karalistē, un visticamāk, ka kļūs par vienu no 2007. gada komerciāli veiksmīgākajiem ierakstiem.

Izdošanas datums - 05.02.2007.

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu