Kid Cudi «Man on the Moon: The End of Day» (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Viens no pēdējiem vēl neaplūkotajiem «BBC Sound of 2009» jaunajiem talantiem ir Klīvlendas reperis Kids Kadijs (Kid Cudi).

Kid Cudi «Man on the Moon: The End of Day»

(G.O.O.D./Universal Motown)

10/12

Kidam Kadijam (īstajā vārdā Scott Mescudi) mazliet pievērsos pagājušogad rakstā , kad «Billboard» singlu topa 3. vietā no nekurienes uzšāvās Kadija «Day 'N' Nite» (no «Day 'N' Nite EP»). Toreiz arī mūzikas žurnāls «The Rolling Stone» pasludināja Kadiju par vienu no 2008. gada pieciem labākajiem neatkarīgajiem hiphopa izpildītājiem.

Kid Cudi "Man on the Moon: The End of Day"
Kid Cudi "Man on the Moon: The End of Day" Foto: Publicitātes foto

Tieši šī pāragrā preses un mūzikas pazinēju atzinība esot bijusi lielākā psiholoģiskā barjera Kadija debijas albuma tapšanā, gada sākumā viņš pat esot draudējis pamest mūziku, jo «drāma, kas risinās, pašam esot šajā industrijā, ir vēl grūtāk panesama nekā toreiz, kad viņš bijis parasts, nevienam nezināms nabadzīgs reperis». Lielu paldies Kadijs saka faniem par atbalstu albuma tapšanā.

Daudziem Kids Kadijs asociējas ar «Day 'N' Nite» dejojamo «Crookers» remiksa versiju, taču šāds priekšstats ir pavisam aplams. Mūzikas presē Kadija jaunais 15 kompozīciju ieraksts visbiežāk tiek salīdzināts ar Kanje Vesta (Kanye West) revolucionāro . Arī «Man on the Moon» ir lēns, tumšs, melodisks hiphopa albums. Pats Kadijs šo salīdzinājumu uztver kā komplimentu, galu galā arī pats viņš dzirdams Vesta albumā («Welcome to Heartbreak»).

Šo līdzību praksē apstiprina arī divi Kanjes Vesta producēti albuma skaņdarbi «Sky Might Fall» un «Make Her Say», otrajā no kuriem dzirdamas gan Kanjes, gan repera Komona (Common) rīmes (Komons iejuties arī albuma stāstnieka lomā) un Lady Gaga "Poker Face vokāla sampli.

Pārsteidzoša (pozitīvā ziņā) ir Kadija sadarbība ar Ņujorkas multiinstrumentālistu un programmētāju Evansu Mastu (Evan Mast) un ģitāristu Maiku Stroudu (Mike Stroud) no ansambļa Ratatat. Plates pēdējā singlā «Pursuit of Happiness (Nightmare)» kopējā dziesmā vienojušies gan minētie Ratatat, gan arī «Time to Pretend» zvaigznes MGMT.

Blakus lieliskajam «Day 'n Nite (Nightmare)» mans albuma favorīts ir Plain Pat producētais «Simple As...» (skat. audio), kurā izmantots OMD dziesmas .

Albumam nepieciešams laiks, lai to pa īstam atklātu. Lieliska plate!

Izdošanas datums - 15.09.2009.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu