Atlas Sound "Let the Blind Lead Those Who Can See but Cannot Feel" (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

26 gadus vecais Atlantas grupas Deerhunter solists šonedēļ laiž klajā savu debijas soloierakstu "Let the Blind Lead Those Who Can See but Cannot Feel".

Atlas Sound "Let the Blind Lead Those Who Can See but Cannot Feel" (Kranky) 8/12

Brendfords Kokss (Bradford James Cox), kas pēc pagājušā gada Deerhunter veiksmīgās plates Atlas Sound - Cold As Ice) un arī spilgtajiem koncertšoviem, kuros Kokss uzstājas sieviešu kleitās. Tiesa, pavisam nesen kādā intervijā viņš atzinis, ka "kleitu laiks" ir pagājis un laiks pievērsties masīvam, lielam skanējumam.

function orbRadio(songid){var playerWin = window.open(''http://www.orb.lv/player2/?cat=user&subcat=79652&subcat2=878720&songid=''+songid+'''',''player_new'',''width=950,height=650,left=0,top=0,scrollbars=yes,resizable=yes'');playerWin.focus();}Atlas Sound - Cold As Ice

Būtībā jau arī Deerhunter galvenokārt arī ir Kokss, gan Deerhunter, gan Atlas Sound skanējums ir līdzīgs. Ietekmes ir vienas un tās pašas - My Bloody Valentine, krautroks, ambient... My Bloody Valentine plati "Loveless" Kokss esot noklausījies 30 reizes pēc kārtas, katru reizi koncentrējoties un analizējot citu skaņdarbu.

15, 16 gadu vecumā Kokss jūsmojis par Stereolab, Stīvu Reihu, par pankroku, arī šīs ietekmes ir saklausāmas Atlas Sound "skaņā".

Plati ievada "A Ghost Story", kura pamatā kāda zēna audiokasetē ierunāts spoku stāsts, kuru Kokss atradis bezmaksas interneta audiofailu arhīvā. Sprakšķošās un šņācošās audiolentes skaņas Kokss paspilgtinājis ar cimboli, kuru apstrādājis ar skaņu pedāļiem.

"Recent Bedroom" jau ir pilnskanīgs 3/4 ritmā ieturēts lēns valsis, kurā Kokss stāsta par saviem pārdzīvojumiem, kad vecāku mājā nomirusi viņa tante - visi ģimenes locekļi esot apraudājuši mirēju, izņemot viņu: "I could not cry, I didn''t know why. Arī sekojošais viegla krautroka ritmā ieturētais "River Card" ir stāsts par mirušu zēnu, iedvesmu smeļoties no kāda puertorikāņu autora grāmatas. "Quarantined" stāsta par bērnu slimnīcām, kurās arī pats Kokss pusaudža gados ir pavadījis daudzus mēnešus.

Brīnišķīgs ir "tortoisīgais" skaņdarbs "Cold as Ice" (audio), kas balstās uz Deerhunter ģitārista un Koksa "labākā drauga" Loketa Panda (Lockett Pundt) iespēlētas ģitāras cilpas.

Arī plates vāks ir mākslas darbs, ko Kokss atradis kādā medicīnas žurnālā. Tajā attēlots ārsts, kas apskata kādu zēnu, kura māte norūpējusies noraugās notiekošajā. Kokss esot pārfotografējis attēlu, taču zibspuldze izgaismojusi zēna seju, radot savdabīgu melanholisku noskaņu.

Kopumā interesants ambients eksperiments, kuram, manuprāt, mazliet pietrūkst vienotas formas, proti, tas ir pārāk izplūdis un nesavākts.

Izdošanas datums - 19.02.2008.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu