Built To Spill "You In Reverse" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kritiķu mīluļi - amerikāņu grupa Built to Spill šodien ierakstu kompānijas "Warner Bros" paspārnē laiž klajā nu jau ceturto skaņuplati (kopsummā - sesto).

Built To Spill "You In Reverse" (Warner Bros) 9/12

Jaunais ieraksts "You In Reverse" ir pirmais kopš nosacīti neveiksmīgā 2001. gada ieraksta "Ancient Melodies of the Future" un pirmais studijas albums 12 gadu laikā, kas tapis bez ilggadējā producenta Fila Eka (Phil Ek).

Grupas līderis Dags Marčs (Doug Martsch) nebija apmierināts ar "Acient Melodies of the Future", kas arī kritiķu vidū netika īpaši labi ieredzēts. Marčs komentē: "Kādu laiku vispār nevēlējos strādāt ar "Built to Spill", patiesībā šāda pauze starp albumiem vienmēr dod iespēju pasniegt grupu no jauna citā gaismā."

Albuma pirmā dziesma "Goin'' Against Your Mind" jau liek manīt grupas jaunās idejas. Dziesma ilgst gandrīz 9 minūtes un ir albuma vispamanāmākā kompozīcija. Albumā savu studijas debiju ir pieteicis grupas "Delusions" ģitārists Džims Rots (Jim Roth), kurš jau kādu laiku piespēlē Built to Spill kolektīva koncertos. Sems Kumss (Sam Coomes) no grupas Quasi arī ir piedalījies jaunā albuma tapšanā.

Mana pirmā saskarsme ar Built to Spill notika kaut kad 90. gadu otrajā pusē, kad par ļoti iecienītu klausāmvielu kļuva trīs grupas ieraksti: "There''s Nothing Wrong with Love" (1994), "Perfect From Now On" (1997) un īpaši "Keep It Like a Secret" (1999). Daga Marča savdabīgais Veina Koina ("The Flaming Lips") un Nīla Janga vokāls, kas šobrīd ļoti tuvs daudziem izpildītājiem ("The Shins", "Grandaddy"...) kombinācijā ar Pavement indī estētiku spēja patiesi aizraut.

Jaunajā platē vīri, kuru bārdās jau iezadzies arī kāds sirms matiņš, ne ar ko jaunu it kā nepārsteidz, taču, ja salīdzinām šo plati ar pirms pieciem gadiem izdoto, tad šķiet, ka Marčs un komanda ir emocionāli un muzikāli pārgrupējusies un atguvusies.

Par to liecina arī pirmais plates singls - dinamiskais un vitālais indīroka paraugs "Conventional Wisdom". Lielisks ir arī otrais skaņdarbs "Traces", kas pat sākumā nedaudz atgādināja kaut ko no krievu roka estrādes a la Viktors Cojs.

Lieliska atgriešanās un ļoti patīkama atkalredzēšanās!

Izdošanas datums 11.04.2006.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu