The Flaming Lips «Yoshimi Battles The Pink Robots» (1)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

1990. gadu otrajā pusē amerikāņu neatkarīgā mūzika piedzīvo lielisku periodu. Plašāka publika uzzina par Mercury Rev, Built To Spill, Grandaddy, protams, arī Flaming Lips, kas līdzīgi minētajām grupām atklāti izrāda cieņu universālā dziesminieka Nīla Janga priekšā.

The Flaming Lips «Yoshimi Battles The Pink Robots»

(Warner)

12/12

Flaming Lips pirmais singls «Do You Realize??» apbur no pirmās reizes – «Do You Realize that everyone You know, someday will die» – vienkārša, mazliet skumja eksistenciāla atziņa, kas pasniegta tikai vokālistam Veinam Koinam (Wayne Coyne) raksturīgā veidā. Grupas iepriekšējā plate «The Soft Bulletin» mūzikas kritiķu vērtējumā bija izcila. Manuprāt, šis albums ir ļoti veiksmīgs turpinājums.

Ieraksta tēma saistīta ar Japānu un ļaunajiem rozā robotiem, kādu izdomātu tēlu – meitenīti Jošimi (Yoshimi), kurai ir pašai sava mūzikas grupa. Izmantotie analogie sintezatori, bungmašīnas, japāņu meitenes iesemplēta balss, tas viss rada sirreālu Flaming Lips pasauli, kurā iespējams nokļūt arī klausītājam.

Ar nepacietību gaidu grupas Ziemassvētku albumu, kuru tā jau sola divus gadus un izskatās, ka šogad beidzot ieraudzīs dienas gaismu.

Izdošanas datums: 16.07.2002.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu