TVNET Desmitgades albumi: Nr. 9 (19)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

"TVNET Mūzika" pievienojas pasaules mūzikas klausītāju centieniem apkopot aizejošā gadu desmita labākos mūzikas ierakstus un katru dienu piedāvās nelielu ieskatu, TVNET Mūzika (J.Žildes personā) prāt, desmitgades top20 albumos. Sākot ar 20. un beidzot ar 1. vietu decembra beigās.

TVNET gadu desmita seko ...

Nr.9 The Strokes "Is This It" (2001) (RCA)

Ņujorkas dendiji "The Strokes" šā gadu desmita sākumā paveica ko līdzīgu tam, ko "Nirvana" 1990.gadu sākumā. Proti, strauji novilka jaunu robežšķirtni rokmūzikā un iesāka jaunu ēru. Kurts Kobeins pirms gandrīz 20 gadiem pielika punktu melodiskajam hārdrokam ("Poison" u.tml.), savukārt Džulians Kasablankass un Co apturēja tā dēvētā ņumetāla vai repmetāla invāziju ("Limp Bizkit" u.c.).

The Strokes "Is This It"
The Strokes "Is This It" Foto: Publicitātes foto

Kopš "The Strokes" debijas albuma uzvaras gājiena pasaulē atdzima interese par tīru, nesamākslotu, raupju rokmūziku. Ja nebūtu "The Strokes", mēs, iespējams, nekad neuzzinātu par "Arctic Monkeys", "The Libertines", "Franz Ferdinand" un galu galā - "Kings Of Leon".

"The Strokes", sekojot savu elku "The Velvet Underground" un "The Ramones" piemēram, savu debijas plati ierakstīja gandrīz "dzīvajā", lieki nepārproducējot un neizskaistinot. Bungas ierakstītas tikai ar trīs mikrofoniem...

Rezultāts - rokmūzikas revolūcija! Tiesa, muzikāli, albumu no jauna klausoties šodien, šķiet, ka blakus klasiskām pērlēm albumā tomēr ir arī daži ne tik veiksmīgi skaņdarbi.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu